HAARLEM – Op zondag 23 december om 10.00 uur wordt een bijzondere eucharistieviering gehouden in de circustent van Kerstcircus Haarlem in het Reinaldapark. De dienst wordt geleid door circuspastoor Bernhard van Welzenes (70) van het landelijk pastoraat voor Binnenvaart, Kermis en Circus.

Een eucharistieviering tussen de botsautootjes op de kermis, bij binnenvaartschippers of in circussen, Voor Aalmoezenier Bernhard van Welzenes is dit helemaal niets bijzonders, toch maakt hij er altijd een hele bijzondere dienst van.
Welzenes: “Zo’n speciale dienst moet iets moois zijn, iets waardevols, altijd een feestelijke viering en dat zullen we er deze keer ook weer van maken.
Onlangs was ik bij het Circusfestival van Italië in Latina, waar een meisje van 13 een hele bijzondere circusact uitvoerde. Dat werd min of meer een actie tussen het publiek en de pastoor en vice versa. Het wordt een boodschap die we naar elkaar zenden. De artiest roept verbazing op, en dat wordt vertaald in een mooie boodschap, dat er meer is tussen hemel en aarde. Op die manier kun je op het spoor komen van reflectie. Dat uurtje rust, dat even tot jezelf komen is zo belangrijk in de roerige tijd. Dat kan perspectief bieden. De boodschap van vrede is niet begonnen dankzij grote en dure bijeenkomsten, maar vanuit een klein kind dat boven je in de touwen hangt en iets moois laat zien. Door woord en daad kun je op een hele mooie manier de mensen bereiken. Zeker in deze tijd als je samen bent is dat belangrijk. In deze dienst is iedereen van harte welkom. Samen als christenen aan tafel zitten en het woord van de Heer tot ons laten klinken. De dienst is voor mensen van alle gezindten, heel laagdrempelig, ook al ben je niet gewend wekelijks een dienst te bezoeken. We hopen op deze manier te kunnen zorgen voor het welzijn van  alle mensen, en daar horen ook de mensen in het circus bij.”
Organist is Vincent van Delft uit Rijnsburg.
De luchtacrobatiek act zal worden uitgevoerd door Veda, van de Haarlemse Circusschool. 

WAAR:                   Reinaldapark
WANNEER:           Zondag 23 december
HOE LAAT:           10.00 – 11.00 uur
Ook geschikt voor mensen die slecht ter been zijn