BREDA – Breda wordt waarschijnlijk nooit circusstad nr. 1. Circussen die in het verleden deze stad aandeden hebben het al jaren geleden opgegeven, reclame maken via driehoeksborden is nauwelijks toegestaan, precariorechten rijzen daarbij de pan uit. Circus Barones ondervindt de nadelen en haalt hiermee de pers.

Reclameborden die vlak na plaatsing worden weggehaald. In het verhaal bij BN de Stem is het nog een raadsel, want de gemeente weet zogenaamd van niets. Je kunt er een weddenschap op afsluiten, achteraf blijkt wellicht de gemeente alsnog de veroorzaker van het weghalen van reclameborden voor het circus. Slechte onderlinge communicatie is daar niet vreemd aan. 
Wrang is dat circus cultureel erfgoed is, in het Europese jaar van Cultureel erfgoed zou dit toch gemeentebreed moeten doorwerken, . Een van de historische uitvindingen door het circus was het plaatsen van driekhoeksborden rond lantaarnpalen, met het idee reclame te maken voor de voorstellingen. Naderhand is dit succesvolle reclameconcept schaamteloos gekopieerd door tal van andere organisaties. Sterker nog, er zijn genoeg reclamebedrijven die er tegenwoordig een dikke boterham aan verdienen.  
Wat zou het bezwaar zijn van gemeenten tegen deze vorm van reclame? De oorzaak is moeilijk te vinden, want driehoeksborden zijn niet goedkoop, er zal nooit een circus zijn die deze vorm van reclame achterlaat, de overlast van reclameborden die na afloop blijven staan is dus te verwaarlozen. Circus is Cultureel Erfgoed, dus zouden circussen gesteund moeten worden in het adverteren via straatreclame. Circus Barones stelt zich in het volgende verhaal op als underdog… en dat past soms ook bij circus. Lees het verhaal via onderstaande link. 

https://www.bndestem.nl/breda/reclameborden-circus-barones-br-weggehaald-triest-dat-dit-gebeurt~a929001c/