GROOT JUBILEUMPROGRAMMA MET MEER BEKROONDE NUMMERS DAN OOIT!

Het 34ste Wereldkerstcircus viert op feestelijke en spectaculaire wijze het 250-jarig jubileum van het klassieke circus. Van 20 december t/m 6 januari staan in Carré meer met goud bekroonde wereldacts dan ooit!

Het 34ste Wereldkerstcircus brengt nu op speciale wijze een ode aan Astley met het meest spectaculaire Kozakken nummer ter wereld met duizelingwekkende sprongen en salto’s te paard. Deze act, uitgevoerd door Violetta Serge Alexandrova met haar mannen en dappere jonge vrouwen te paard, won vorig jaar goud op het bekende Russische Circusfestival Idol in Moskou. Met de Europese première van deze act, viert het Wereldkerstcircus het 250 jarig jubileum van het circus.

Daarbij, geheel in de stijl van Astley, twee schitterende paardennummers van de Gouden Clown winnaar het Zwitserse circus Knie, een Vrijheid met Friese paarden en de spectaculaire Hongaarse Post die zeker ook een van Astley’s favorieten zou zijn.

Naast de Kozakken act van Violetta Serge Alexandrova en de Gouden Clown van Circus Knie voor zijn paardendressuur schittert er in dit jubileum een recordaantal met Goud bekroonde top acts in en boven de piste van Carré.

Uit Shanghai komen veertien acrobaten met hun act groep Modelling. Bijzondere nooit vertoonde acrobatiek dit jaar in Monte Carlo bekroond met de Gouden Clown de Oscar van de circuswereld. Na Monte Carlo beleven zij in Carré hun Europese première in een grote speelserie. Philip Astley presenteerde naast zijn paarden in zijn tijd ook het koorddansen. Het Wereldkerstcircus is er trots op nu het meest bijzondere (maar ook riskantste) draadnummer door één man ter wereld te presenteren. Het is de act van Li Wei, ook winnaar van de Gouden Clown en zeker één der meest spraakmakende acts van dit programma omdat hij met zijn draad op bijzondere wijze naar de nok van Carré zal stijgen!

Met Goud bekroond op het grootste Russische Circusfestival Idol is ook het luchtduo Secrets waarbij unieke prestaties hoog in Carré samensmelten in poëzie en emotie in dit letterlijk Gouden Jubileumprogramma. Voor het eerst in 34 jaar Wereldkerstcircus is er  een grote springplank act uit Mongolië dat al vele malen met goud bekroond is en in Januari na het Wereldkerstcircus zeker een der hoogtepunten zal zijn van het Internationale Circusfestival van Monte Carlo. Bijzonder is ook nu de terugkeer van de topjongleur Alan Sulc, die op 14-jarige leeftijd als jongste deelnemer de Bronzen Clown won en in Carré optrad en nu na 14 jaar toont dat hij inmiddels al tappend een der beste jongleurs ter wereld werd en zeker nu een Gouden Topper is geworden. Naast alle spanning en sensaties is humor zeker bij dit grote jubileumfeest op zijn plaats. Daarvoor zorgen Monte Carlo winnaars Frères Taquin en voor het eerst in 34 jaar Wereldkerstcircus Carré een vrouwelijke clown Mooky uit Canada ambassadrice van het nieuwe circus.

Daarbij ook de clownsgroep Equivokee uit de Oekraïne. Naast deze acts het beeldschone acrobatische trio Bellimissio dat haar naam zeker eer aan doet.

 

Vorig jaar: 

WERELDKERSTCIRCUS

Donderdag 21 december 2017 t/m zondag 7 januari 2018

Wereldkerstcircus
Het 33ste Wereldkerstcircus belooft weer het familiefeest van het jaar te worden met een programma vol spanning, schoonheid en sensatie, waarin de absolute wereldtop van 21 december t/m 7 januari verenigd is in Carré.

Clowns vormen altijd de ziel van ons Wereldkerstcircus. Het Wereldkerstcircus presenteerde vele klassieke clowns, in deze editie kan men genieten van een moderne clown, die de klassieke tradities van het clownsvak vertaald heeft naar deze tijd. Piste vrij dit jaar voor het multitalent van Housch-ma-Housch. Zeven jaar lang was hij de ster van het Parijse Lido en nu is hij in Carré gelukkig weer terug in de piste.

Het Wereldkerstcircus in Carré is al jaren het beste programma in Nederland en met ruim 50.000 bezoekers in 18 dagen ook het meest bezochte. Ook nu zal dit Wereldkerstcircus met uitsluitend wereldnummers haar naam waar maken.

Het is één van de mooiste Kersttradities in ons land. Een traditie die blijft verrassen.

Programma 2016: 

Het 32e Wereldkerstcircus spant dit jaar qua aantal artiesten de kroon. Voor het eerst in 32 jaar werken er zo’n 120 personen mee aan deze megaproductie, die de slogan “Het Grootste Programma ooit” waarmaakt. Het circus is te bezoeken van 22 december tot en met 8 januari. Voor speellijst zie onderste regel van dit bericht.

Het Wereldkerstcircus dat volgens circuskenners al jaren tot de wereldtop  behoort, presenteert dit jaar ook een wereldrecordshow met acts die nu in de piste hun recordstunts tonen. Daarbij viert het programma dit jaar met trots de terugkeer, de zeventigste verjaardag en zijn 65-jarig jubileum van circusicoon FREDY KNIE JR., directeur-eigenaar van het Nationaal Zwitserse Circus Gebrüder Knie. Ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag maakt hij zijn rentree met zijn betoverende paardencarrousel met 28 paarden tegelijk in de manege met als slot een bijzondere kerstfinale. Deze act werd in Monte Carlo terecht bekroond met de Gouden Clown – de Oscar van de circuswereld.

Er blinkt meer Goud in de piste. Het Groot Chinees Staatscircus Peking presenteert met bijna 30 artiesten twee Gouden Clown winnaars: de beeldschone Diabolo-meisjes en een totaal vernieuwd hoepelnummer met een wereldrecordsprong van drie meter!

Gouden Clown winnaar is ook de trapeze act Russische Schommel met vliegende artiesten en een wereldrecordsprong van twintig meter in de nok van Carré!
Spanning, schoonheid en sensatie zijn de kernwoorden van deze voorstelling met het Carré-debuut van de bekroonde Skokov-groep: een Russische Schommel act voor het eerst uitgevoerd door acht jonge vrouwen. Zij maken in hun lange, witte gewaden huizenhoge sprongen van de ene schommel naar de andere. In januari na het Wereldkerstcircus zal het ook de grote sensatie zijn van het circusfestival van Monte Carlo.

Het klassieke circus wordt verder geëerd met een ontroerend mooie Pas de Deux te paard van Joszef Richter en Merrylu Casselly en een temperamentvol groot jockeynummer met Hongaarse dansers!

Dit zijn slechts enkele nummers van het programma dat uniek is in de wereld.

Het 32e Wereldkerstcircus wordt zeker een triomf van onvervalste circuskunst!

circuscarre

Het Wereldkerstcircus is een product van Stardust Theater. 

U kunt nu al kaartjes bestellen.