Menno en Emily van Dyke ontvangen de Oscar Carré Trofee 2018 in de piste van het Koninklijk Theater Carré. Dit zal gebeuren direct na hun optreden in het Wereldkerstcircus op zaterdag 6 januari. De Zwitserse paardendresseur en circusdirecteur Fredy Knie jr zal deze hoogste Nederlandse circusonderscheiding uitreiken tijdens de tweede middagvoorstelling.

Emily en Menno van Dyke uit Amsterdam ontvangen de prijs, bestaande uit een bronzen beeldje, voor de onnavolgbare wijze waarop zij jongleren en dans hebben samengesmolten tot een visueel en dramatisch schouwspel. Bovendien heeft het jonge echtpaar dat als Juggling Tango door de wereld trekt, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het jongleren in de wereld van het circus en variété. 

NapPas

De Oscar Carré Trofee is een initiatief van de Club van Circusvrienden Nederland. Het uitgeven van Circusmagazine De Piste is een andere activiteit van deze vereniging. Eerder ontvingen Henk van der Meijden, Alberto Althoff, Herman Renz, de directie van Circus Herman Renz en Jasmine Smart de hoogst haalbare circusprijs van ons land.

Op driejarige leeftijd namen zijn ouders Menno mee naar een voorstelling van het Wereldkerstcircus in Carré. Sindsdien heeft het circus hem niet meer losgelaten. Al heel jong begon hij thuis met jongleren, bovendien zit de dans hem in het bloed: zijn moeder was danseres bij het Nationaal Ballet. Na het voltooien van zijn jongleursopleiding aan de circusschool Anni Fratellini in Parijs trok Menno van Dyke de wijde wereld in. In Parijs ontmoette hij de danseres Emily Weisse, en daar ontdekten zij hun wederzijdse passie voor theater. Samen creëerden zij een mix van dans en jongleren in een meeslepende tango op muziek van Astor Piazolla. 

Het jonge stel won met hun Juggling Tango direct de Speciale Prijs op het Festival du Cirque de Demain in Parijs (hét festival voor jong circustalent) en twee jaar geleden een felbegeerde Olifant op het Festival van het Nikulin Circus in Moskou. Het duo werkte onder meer in het Big Apple Circus in New York, het Weltweihnachtcircus in Stuttgart en het Sarasota Circus in Florida. Verder zijn ze kind aan huis in de Europese variététheaters. 

Contact met Kerstcircus Carré leverde wel de informatie op dat de kaartjes zo goed als uitverkocht zijn, wil je hierbij zijn, reageer dan snel. 

Voor andere circussen, bestel je tickets via Ticketveiling.