Dit jaar brengt het Magic Circus de gloednieuwe voorstelling “Hoe Dan?!”.

Dit jaar is dit intieme stadscircus servicegerichter dan ooit. De aardigste beveiliger van Nederland houdt de Magic Dome veilig met zijn eigenwijze waakhonden. Veilig genieten gegarandeerd voor jullie, het hooggeëerd publiek. Het circus vond zijn oorsprong 250 jaar geleden in Londen en is tot op de dag van vandaag echt entertainment voor volwassenen gebleven. Magic Circus vormt hierop geen uitzondering, maar is gelukkig ook leuk voor kinderen.

Marlene Dietrich en Hildegard Knef zongen “Ich hab’ noch einen Koffer in Berlin”. Zij waren niet de enigen. Overal waar Magic Circus kwam, heeft men nog koffers staan. Niet alleen met emotionele bagage. Bruikbare en uiterst kostbare circusspullen zijn eveneens netjes ingepakt. In één dezer koffers zit zelfs het recept voor wereldvrede, nog opgeschreven door de Osmeens/Italiaanse voorvaderen van de circusdirecteur. Maar welke koffer was het ook alweer? Een andere prangende vraag dit jaar: ‘mogen luizen nog wel schitteren in de circuspiste of is dat ook al door Den Haag verboden’? De luizen zelf zijn wild enthousiast, maar kwalificeert hen dat als wilde dieren? Moet er nagevraagd worden wat de Tweede Kamer vind van een luizenbaan, of is collectief negeren gewoon beter?

Voldoende ingrediënten voor een 100 minuten eigentijds circusvermaak inclusief pauze. Zo stijgt de aanwezige piccolo als kofferspecialist tot ongekende hoogte. Je gelooft je ogen niet bij evenwichtskunsten en handstanden en zelfs de waakhonden blijken multifunctioneel geschoold. Een geitje en een mini-paard zijn beste maatjes. Jofri verbluft, vertedert en vermaakt met zijn goocheltrucs en komische talent. In de zoektocht naar het recept voor wereldvrede wordt zelfs een leugendetector ingezet, zodat eerlijkheid en rechtschapenheid kunnen zegevieren. Echt waar? Hoe dan?!

www.magic-circus.nl

Het Magic Circus biedt een spektakel waarin het moderne theatercircus de maatschappij een spiegel voorhoudt. Dat maakt Magic Circus uniek voor een bezoek met of zonder kinderen. 

Show 2017

Niet schrikken. Er is geen crisis bij Nederlands favoriete Stadscircus. De bezoekersaantallen bij Magic Circus blijven stijgen. “Te Koop” is de titel van de nieuwe show waarmee het circus dit jaar als een wervelwind door de grootste Nederlandse steden stormt.

 

Te Koop

Straatventers, waar zijn ze gebleven? De allerlaatste echte straatverkoper heeft zijn karretje vol handel dit jaar midden in de tent van Magic Circus geparkeerd. Iedereen staat raar te kijken, maar al snel blijkt dat de komische koopman Jofri voor elk wat wils heeft. Een gigantische ijzeren haaienkaak, je moet wel gek zijn om dat te kopen. Niet verwonderlijk dus dat de koper in een dwangbuis zit. Vervolgens laat deze waaghals zich hangend in de opengesperde kaak ophijsen. Hij hoopt uit de dwangbuis te kunnen ontsnappen voor de kaak dichtklapt. Snijdende spanning. Zal het lukken of wordt het een Freek Vonkje?

Tractorband

In het kader van recycling kopen de acrobaten een joekel van een tractorband. Je staat versteld wat ze daar mee kunnen, zowel in de piste als hoog erboven. De kassadame heeft een nieuwe rekenmachine nodig. Resultaat is de ietwat ongebruikelijke aanschaf van een mini-paardje dat een waar rekenwonder blijkt te zijn. De artiesten zijn tevreden, de straatventer lijkt alles te kunnen verkopen. Alles? Nee, want niet alles is te koop. Liefde niet. En barmhartigheid evenmin. Dat zijn juist de dingen die het leven leefbaar houden. Die de wereld “great again” kunnen maken. Te koop? OK, maar niemand voelt zich bekocht.  Koop kaarten en je bent voor altijd verkocht!

Tickets kosten online tussen de €10,- en €19,-  via www.magic-circus.nl en bij Primera. De circuskassa is vanaf een uur voor de voorstelling open. Houders van een geldige Rotterdampas ontvangen maar liefst 50% korting op een tribuneplaats. Wel altijd nog de Rotterdampas meenemen naar de circuskassa.

Het circus biedt ook de mogelijkheid om een sociaal ticket te kopen. Deze tickets kosten €5,- extra. Dit stelt het circus in staat om nog meer ouderen, gehandicapten en minder kapitaalkrachtigen de meeslepende show te laten beleven. Zo kunt u ook vreugde kopen voor een ander.

De show van 2016

Het Magic Circus biedt zoals altijd een gedurfde mengeling van klassiek en modern circus, overgoten met een meer dan eigentijds sausje. Een voorstelling naar de smaak van het stadspubliek.

De nieuwe show 2016: Sottosopra!

sotrasopraticket

 

ondersteboven van Magic Circus

boldiniboldini2magicpeopleannaveronicamatroosgoochelstoelenleonavasSottosopra! Hoe? Jawel, Sottosopra dat is de naam van de gloednieuwe voorstelling waarmee Magic Circus in 2016 door de grootste Nederlandse steden raast. Te beginnen in Rotterdam op het Deliplein.  Een acrobaat die als een vlieg over het plafond van de tent loopt. Twaalf meter hoog. Een Zuid-Amerikaanse schoonheid die in kopstand rondjes draait op een trapeze zonder vangnet. Tien meter hoog. En een ontsnappingskunstenaar die aan zijn voeten in een dwangbuis tot in de nok wordt gehesen en dan maar moet zien los te komen. Allemaal kunststukjes ondersteboven, oftewel Sottosopra op zijn Italiaans. Gelukkig heeft Clown Jofri hoogtevrees en blijft hij met beide benen op de grond. Alweer heeft de Nederlands kampioen goochelen en clownerie heel wat frisse ideeën in zijn hoge hoed gestopt. Het resultaat is een fontein aan komische en romantische gebeurtenissen die het publiek soms letterlijk niet onberoerd laten. Clown Jofri wordt omringd door een groep veelzijdige internationale artiesten. Zij verrijken de voorstelling met oosterse mast-acrobatiek, wervelende hoela hoep, krachtige handstanden plus meeslepende magie, illusionisme en dierlijke surprises. Magic Circus staat er om bekend geen gewoon circus te zijn. De voorstellingen zijn altijd snel, flitsend en modern met steevast een boodschap die je niet hoeft te zien maar waar je wel wat mee kunt. Want laten we wel wezen: het is goed om dingen eens van een andere kant te bekijken. Soms zie je ondersteboven meer. En dat doet Magic Circus in 2016 opnieuw: een andere kijk op circus bieden en daarmee ook op ons jachtige dagelijkse leven. Laat Magic Circus je met Sottosopra ondersteboven blazen. Het helpt! Blijf op de hoogte: Like en volg ons op Facebook (vinden wij weer leuk). Tien artiesten uit Polen, Roemenië, Frankrijk, Ethiopie en… Nederland combineren acrobatiek, jongleren, hoelahoeps, trapeze en vernieuwende clownerie tot een meeslepende ervaring. Jofri, Nederlands kampioen goochelen MAGICCIRCUS8626 - Fotograaf Piet-Hein Out - T0031612574451 - circusphotographer_com Komt dat zien! Jofri, de Nederlands kampioen goochelen,   Het Magic Circus is lid van de VNCO.vnco

Recensie Circusweb

Al in de eerste week kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen om naar deze voorstelling te gaan, via facebook was al een indrukwekkende promotie voorbij gekomen.
Het Magic Circus beleeft in Rotterdam een prachtige start met lekker gevulde circustent, want evenals in Amsterdam is het circus hier ook erg geliefd.
Er melden zich ook heel veel houders van de Rotterdampas, waar afgelopen jaar een jubileumactie mee was. Het circus maakte hier duidelijk vrienden.

Mooie carrière
In de eerste weken kun je meemaken dat artiesten vanuit allerlei landen naar het Magic Circus komen. Iedere artiest laat zien waar hij of zij goed in is, vervolgens krijgt de show steeds meer vorm. Wie dit circus dus vaker bezoekt, zoals ik dat doe, maakt dus een bijzonder proces mee. Want er komt ieder jaar weer een prachtige show tevoorschijn, met artiesten die na zo’n jaar weer alle kanten uitwaaieren met een mooie carrière voor de boeg, denk maar aan Tobit en Jasmijn, die hun succesvolle eenwieleract begonnen bij het Magic Circus en daarna veel succes hadden in binnen- en buitenland. Of denk aan Andreijs Fjoderovs, die met zijn duivenact iets compleet nieuws neerzette, waarmee hij zelfs naar Monte Carlo ging, om vervolgens bij een van de grootste Franse circussen aan het werk te mogen gaan. Het begon allemaal bij het Magic Circus.
In Rotterdam mogen we dus vooral kijken uit welke ingrediënten deze circustaart bestaat. En die zijn al veelbelovend.

De show begint al met iets veelbelovends, multitalent Stepan Stafik komt op met een prachtige Magic act waarbij hij de ene na de andere paraplu uit het niets lijkt te toveren. Voor je t weet ligt de halve circuspiste vol met paraplu’s. Een vingervlugge act die ik snel nog een keer moet gaan bekijken.

Anna heeft zoals ieder jaar weer een prachtige nieuwe luchtacrobatiek act. Dit keer weer een paraplu, met een knipoog naar de act van Stepan. Ik zag deze foto zelfs al voorbij komen onder de Duitse circusfans op Facebook dus Anna kan rekenen op een internationale belangstelling voor haar act.

Stepan kwam daarna weer in actie met een stoelenbalans die voor de kinderen best wel spannend was. Een prima acrobaat die een goede balans heeft. De sterk vermagerde Jofri (complimenten) stond hem op komische wijze bij.

Leo Navas heeft al eens eerder opgetreden in het Magic Circus. Hij kwam met een spectaculaire act waarbij hij op 12 meter hoogte ondersteboven van de ene kant van het circus naar de andere kant wandelde. Ook weer een spannende act die niet zonder risico is. Leo verblikt of verbloost er niet onder, een op en top circusman uit Zuid-Amerika. In het verleden deed de vrouw van circusdirecteur Bart de Vrind van Circus Bavaria, Hedwige Poppe, deze adembenemende act.

Natuurlijk had clown Jofri ook weer de nodige magic acts waarbij hij het publiek op aanraakafstand voor de gek hield.

Verder nog Veronica Navas, het zusje van, met een balansact in de lucht op een trapeze. Echt heel bijzonder. En de hele kleine circusartieste Marianna Boldini niet te vergeten. En daarbij heb ik nog maar enkele acts van de vele acts die dit 100 minuten durende programma biedt vernoemd. U moet zelf maar gaan kijken en oordelen. Het Magic Circus overtreft zichzelf ieder jaar en je kunt er nu al van uit gaan dat het Magic Circus dit jaar hele hoge ogen zal gaan scoren.

 

alle foto’s : Piet Hein Out