17-jarige Niek Takens wint Henk Vermeyden Wisselprijs

niek taekensniektakenscloseup


17 jarige Niek Takens wint Henk Vermeyden Wisselprijs tijdens open Nederlands Kampioenschap Goochelen 2014 

Donderdag 29 mei, vrijdag 30 mei en zaterdag 31 mei vonden in Ede tijdens het Dutch Festival of Magic de Nederlandse Kampioenschappen Goochelen 2014 plaats. Het Nederlands kampioenschap wordt sinds 1951 door de Stichting Nederlandse Magische Unie
(de NMU) uitgeschreven. De gekwalificeerde deelnemers hebben zich met elkaar gemeten binnen verschillende categorieën, waaronder toneelmagie en close-up magie. Een deskundige jury, door de NMU samengesteld, heeft beslist wie er in de prijzen is gevallen.
Daarbij gaat de Henk Vermeyden wisselprijs naar de best scorende Nederlandse act. Deze prijs is dit jaar gewonnen door het jonge talent: Niek Takens (17 jaar).

Niek Takens bracht een poëtische toneelact, waarbij hij heel knap op muziek gekleurde ballen en kaarten uit de lucht toverde. Op onnavolgbare wijze veranderde hij kaarten in ballen en omgekeerd en maakte hij schitterende figuren van kaarten in de lucht, alles met veel emotie gebracht. Zowel het publiek als de jury waren vol lof over zijn magische act: een professionele act, met veel aandacht voor het theatrale aspect. Zijn sierlijke act werd beloond met een eerste prijs in de categorie manipulatie. Omdat hij ook de best presterende Nederlander is geweest tijdens dit open kampioenschap, heeft hij tevens de prestigieuze Henk Vermeyden wisselprijs gewonnen.

Niek Takens zal dit najaar met zijn act Nederland vertegenwoordigen op de Europese Kampioenschappen Goochelen (FISM) in Frankrijk.