Columns
4 augustus 2024

‘Voorwaarts en niet vergeten’ | Column nummer 28

Door 1 min leestijd • 4 augustus 2024

Circussen laten veel kansen liggen.

Het is al sinds vele  jaren een tendens om tijdens de kerstperiode circus te organiseren en later kwam daar het Sinterklaas-circus bij.

Het gelegenheidscircus in helemaal in. Volgens mij bestaat er ook al zoiets als het ‘Paascircus’.

Maar waarom niet verder uitpersen? Waarom geen speciale shows op Complimentendag, Vaderdag, Moederdag, Secretaressedag, nationale vlees-eet-dag, Veteranendag, , vleesetende plantendag, uit de kast kom dag, anti-pesten-dag , ballonnenhondjes-dag  etcetera.

Rondom deze dagen horen slimme circusondernemers shows te organiseren. Hier worden duizenden euro’s misgelopen!

Natuurlijk mag moeder gratis naar binnen op Moederdag, maar ik zie graag speciale aanplakbiljetten die de lading meer dekken. Het liefst shows vanaf een week vooraf en nog een week daarna. Uitmelken die zooi.

In het verleden organiseerde de eigenaar van variété Casablanca in Amsterdam al het nichtencircus en daar kwam veel volk op af.  Later nam Alex Sijm dit over.

Ik heb op Google opgezocht hoeveel speciale dagen er zijn. Ik lieg niet, het zijn er 127. Kassa dus.

Uiteraard kun je speciale acties organiseren rondom de betreffende dagen.
Bijvoorbeeld een vrijkaartje als je helpt de tent opbouwen op de wereld vrijwilligersdag of een kortingsbon op de ‘Je bent toch geen dief van eigen portemonnee-dag’.

Het meeste geld valt te verdienen op blindendag. Dan hoef je alleen circusmuziek in te huren.

Ik ken een circusman die jaarlijks een kerstcircus organiseert en daar het hele jaar van leeft. Kan je nagaan hoelang je kan leven als je elke festiviteit uitbuit?!

Ik moet nu stoppen met schrijven want ik ben druk bezig met het organiseren van dergelijke circusfestiviteiten.

Ik begin op 17 september. Dan is het de dag van de mislukte artiesten. Er is veel animo vanuit gemeenten die dit unieke circusgebeuren in huis willen halen. Alleen het boeken van artiesten valt niet mee. Iedereen vind zichzelf er te goed voor.

Tot de volgende.

BELANGRIJK

Columnisten hebben de vrijheid om dát te schrijven wat zij schrijven willen. Circusweb respecteert die vrijheid en mengt zich niet in de inhoud van de columns.