Uncategorized
30 augustus 2022

Sems 10-jarig jubileum als voorproefje van bliksemcarriere

tekst en foto’s Fred Niessen

Op zondag 28 augustus werden er twee voorstellingen gegeven in het theater van kindercircus Okidoki. Een jubileumvoorstelling onder de noemer 10-jarig jubileum clown Sem (14).

Als vierjarige bezocht Sem de Vries samen met zijn moeder een circus. De clowns tijdens die voorstelling maakte zo’n indruk, dat Sem toen al duidelijk had wat hij later wilde worden.
Er werden lessen gevolgd bij het kindercircus Okidoki in Meppel waar Sem zich  ontwikkelde in verschillende circusdisciplines. Uiteindelijk koos hij voor de rol van clown en dat heeft hij niet meer losgelaten. Hij werd al snel gevraagd om kinderfeestjes te komen opleuken. Later werden dat ook evenementen en uiteindelijk belandde hij in de piste van verschillende circussen. Hij is nog maar net terug van een zomertournee met circus Fantãsia waar hij aan het programma meewerkte en het daar ook ontzettend naar zijn zin had.

Jubileumvoorstellingen
Voor de middagvoorstelling waren de kaarten in de vrije verkoop en de avondvoorstelling was een besloten voorstelling voor zo’n vijfenzeventig genodigden. Speciaal voor deze dag was een programma samengesteld wat gepresenteerd werd door Yoshi Berends van Circus Lorelly die naast de presentatie ook nog een glasbalans liet zien. Jannerike een leerling van Circus Okidoki vertoonde tissu luchtacrobatiek en ook Fleur kwam van dezelfde leerschool en presenteerde behendig haar hoelahoep act. Met Anita Winkels (clown & goochelaar) heeft Sem bij Circus Fantãsia naar hartenlust samengewerkt. Voor Sem weer een heerlijke tegenspeler op zijn eigen feestje en daar genoot hij ook zichtbaar van.

Een programma met een onderbreking van een pauze voor een drankje en een hapje. En ook na de pauze genoot Sem weer van zijn rol als clown samen met zijn muziekinstrumenten of goocheltrucs wist hij zijn gasten te vermaken. Ook met Luna Da Silva was Sem onlangs op zomertournee en haar collegiaal Fakir gastoptreden leverde de bijzondere ongewone momenten op in het programma.

Dank zij de warme steun van velen, maar zeker ook van zijn ouders zoals zijn moeder Monique en vader Wim vierde Sem zijn 10-jarig clownsjubileum. Sem nogmaals gefeliciteerd en voor straks………piste vrij, de voorstelling kan beginnen!


Sem is praktisch niet meer beschikbaar voor kinderpartijtjes. Kinderen vermaken terwijl de ouders ondertussenelders wijntjes drinken heeft hij helemaal gezien. 

Vrijdag 30 september RTL 4  is Sem te zien bij Holland’s Got Talent. En tijdens de kerst in het kerstcircus in Assen van Dennis Bossle.