Uncategorized
22 augustus 2022

Per 1 februari vervanging gezocht voor Circusweb

Hoofdfoto: Gera de Leeuw die tijdens haar vakantie nog aan het werk was in Zuid-Frankrijk

Circusweb zoekt vervanging voor de huidige redactie. De website Circusweb heeft in 19 jaar ruim 2,6 miljoen bezoekers mogen ontvangen. Per jaar stijgt het aantal bezoekers van Circusweb. Per dag zijn er tussen de 700 en 1300 bezoekers, afhankelijk van welke nieuwtjes er op de website worden weergegeven. Het kan dus een aantrekkelijke website worden voor mensen die geinteresseerd zijn in circus en die een pr-achtige achtergrond hebben. 

De meeste interesse gaat nu nog uit naar berichten over traditionele circussen en kerstcircussen, persoonlijke verhalen en recensies. Maar steeds meer circusstudenten en jeugdcircussen ontdekken dat ook hun verhalen een plekje kunnen krijgen op deze website boordevol informatie. En af en toe een bericht uit het buitenland.

Tijdelijk gered
Gera de Leeuw is in november 2003 begonnen met de website, samen met Sjaak van den Heuvel (van Circuswereld). In 2019 kreeg ze het te druk en vond gelukkig een vervanger in de persoon van Jan Plug. Die het in maart 2022 te druk kreeg. Het was toen stoppen of weer Gera de Leeuw tijdelijk weer aan het werk. Een weekje hulp bieden werd weer een tijdrovende dagelijkse klus, daarmee was Circusweb weer tijdelijk gered.
In februari 2023 stopt Gera met alle circusgerelateerde werkzaamheden en komt er tevens een eind aan het werk voor Circusweb. De website kan nog even blijven bestaan als naslagwerk als zich geen opvolgers melden. Mocht Gera een aanval van schrijfwoede krijgen, dan zal er wellicht nog iets worden geplaatst.
Gera gaat zich niet vervelen met hulp aan lokale organisaties en het werk voor haar eigen Stichting alzheimerinbeweging.nl.

Word jij de nieuwe eigenaar van Circusweb?
Wie interesse heeft in overname van de website kan zich nu al melden zodat die geleidelijk kan worden ingewerkt. Naast het werk voor Circusweb kan er een leuk verdienmodel aan vastzitten waarmee je de circuswereld ook kunt helpen aan extra inkomsten. Je doet het niet alleen, Circusweb krijgt hulp van een aantal vaste inleveraars en tipgevers. Meld je bij circuspers@gmail.com