Studenten Codarts op Fries Straatfestival

https://www.youtube.com/watch?v=UwcpWEHXW2w

Op het Fries StraatFestival is op 27, 28 en 29 mei naast alle gerenommeerde nationale en internationale artiesten veel aandacht voor jong talent. Zo zijn er onder andere drie prachtige voorstellingen van onlangs afgestudeerde circusartiesten van de Fontys Academy for Circus and Performance Art, heeft Meeuw Jonge Theatermakers speciaal voor het Fries StraatFestival een voorstelling ontwikkeld, begeleidt de pas afgestudeerde Liane Nijboer studenten van de opleiding D’Drive bij het maken van hun voorstelling en presenteert de jonge kunstenaar Jerke Mulder zijn werk Vergezicht.

‘We willen aanstormend talent een podium bieden om zich verder te kunnen ontwikkelen en ervaring op te doen’, vertelt projectleider Margret Havinga. ‘Dat deden we de afgelopen jaren al met bijvoorbeeld D’Drive en Meeuw Jonge Theatermakers. Daar zijn nu ook drie Start Ups van jonge artiesten van de Fontys Academy for Circus and Performance Art aan toegevoegd, Michiel Deprez, Cie Helaba en Nick van der Heyden’, vult straattheaterprogrammeur Sylvia van den Berg aan. ‘Daar zijn we ontzettend blij mee. Dit is een gerenommeerde circusschool met veel internationaal talent. Deze drie Start Ups die naar Leeuwarden komen, spelen op meerdere grote festivals in Europa.’

In totaal zijn er in het laatste weekend van mei bijna honderdvijftig voorstellingen te bewonderen met in totaal ruim achtduizend minuten ofwel ruim 133 uur straattheater en muziek. Hoofdacts zijn er van danstheater WOEST, de Britse komische vioolvirtuoos Sid Bowfin en de Spaanse dansers van Lucio Baglivo. De muzikale hoofdacts zijn de bands Causes, Liptease, Black Honey uit Engeland en Eriksson Delcroix uit België.

 

www.fries-straatfestival.nl