Stoere circussatire in voetbalstadion Veendam

 

Stoere circussatire in voetbalstadion Veendam
Een levende kanonskogel, scheurende motoren en een opzwepend orkest! In de maand augustus 2014 brengt de PeerGrouP het grootschalige muziektheaterspektakel Circus in Veen in voetbalstadion De Langeleegte in Veendam.

 

circusveen1 circusveen2 circusveen3Circus in Veen is een stoere satire die zich afspeelt in de toekomst van de Veenkoloniën. De laatste trotse bewoners proberen stand te houden in dit gebied van krimp en harde werkers. Wanneer een rondreizend circus strandt in het veen, biedt de loco-burgemeester het gezelschap tijdelijk onderdak in een leegstaand stadion. De lokale bewoners zijn er niet blij mee, maar een vertrek van de artiesten op korte termijn zit er niet in: de directeur wordt ziek en zijn zoon Matteo ontdekt dat het circus financieel aan de grond zit. Alleen een nieuwe en ijzersterke show kan uitkomst bieden. En die zal Matteo met lokale hulp moeten gaan maken… Marco Bonisimo is al vanaf het begin betrokken bij dit project en tekent voor het circusaandeel van de voorstelling. “Bijzonder is dat acteurs ook getraind hebben om mee te circussen. Een doet zelfs mee met een aantal acrobatiek routines en hangt in de trapeze alsof het niks is”, vertelt Marco trots.

 

Circus in Veen is de spectaculaire slotvoorstelling van De Streek, het overkoepelende PeerGrouP-project met voorstellingen en activiteiten in de Drents-Groningse Veenkoloniën. Circus in Veen werkt twee maanden full time met een vaste groep van zes professionele acteurs en vier muzikanten. Deze ploeg wordt aangevuld met amateurspelers, zangers en ‘circusartiesten’ uit de wijde omtrek. De voorstelling wordt 15 keer gespeeld voor maximaal 500 toeschouwers per avond. Voor meer informatie: website Circus in Veen