Tekst en foto’s Marcel Bergema

Op de mooiste landelijke plekken in Nederland kun je Cirque Moustache tegenkomen, een circus met een kermisterrein voor de deur. Waar kinderen zich al lang voor de voorstelling begint kunnen vermaken met de lachspiegels, het eendje hengelen, de kop van jut en heel veel andere attracties.

KEYMUSIC.NL

 

Nieuw dit jaar zijn de side-show in de klassieke vrachtwagen en het pipowagentje waar de versnaperingen kunnen worden gekocht. Deze wagen is de tweelingbroer van de  nostalgische kassawagen. Ook de fraaie Mercedes brandweerwagen is present. Zowel binnen als buiten de speeltent is opvallend de vormgeving alles wat te zien is: de wagens, de kermistentjes, de reclameborden, de rekwisieten, alles.

De show is weer de vertrouwde mengeling van acrobatiek en heel veel humor. Bezorgd legt directeur Jasper Riedeman uit met welk probleem hij kampt en zijn zoektocht naar een oplossing loopt als een rode draad door de hele voorstelling. Er valt veel te lachen, zo veel dat het je bijna ontgaat dat de acrobatiek op heel hoog niveau staat. De artiesten kunnen uitstekend gekke bekken trekken maar de toeren die ze daarbij uithalen zijn indrukwekkend.

Cirque Moustache reist al weer voor het vijfde jaar door Nederland en bezoekt vooral veel campings. De tour duurt tot 23 augustus, hou die datum in de gaten want Moustache is te leuk om te missen.

851 totaal aantal bezoekers 3 bezoekers vandaag