“Eén ding weten ze zeker: ze worden geen professioneel circusartiest. ,,Het verdient niet zo goed en je hebt meestal geen vast werk bij een circus’’, weten ze. 

Komende zaterdag is het eindelijk zover, de lang aangekondigde wedstrijd wie de beste jeugd circusartiest van Nederland is zal worden gespeeld. Lokale kranten maken er berichten van, zoals Dagblad van het Noorden.

http://www.dvhn.nl/groningen/Lenig-in-de-lucht-op-Circus-Got-Talent-video-22484708.html

Professioneel circusartiest betekent tegenwoordig niet echt dat je in een circus moet gaan werken. Met alle straat- en theaterfestivals in Nederland en vooral België kun je in de lente, zomer- en herfstperiode aardig wat verdienen als straatartiest. En er zijn legio circusartiesten die wel degelijk kunnen leven van hun circusartiestenbestaan. Een mooi voorbeeld is het Duo Musa,

 

Roos van Duo Musa zat ooit met haar vriendin Thamar van Duo Triali bij het Groningse Santelli (als ik me niet vergis) en deze twee meiden hadden ambitie. Toen ze 18 waren en een rijbewijs haalden trokken ze met de caravan naar Turkije, met een circuscontract op zak voor een groot circus. Beide dames trouwden later met een leuke collega. Dat werden professioneel gezien Duo Musa en Duo Triali.

Beiden werken nog steeds op contractbasis bij producties en circussen. Geen vast werk, dat kan een punt zijn, maar waar krijg je tegenwoordig nog wel vast werk, met de jaarcontracten, de zzp-constructies enz. Winnen jullie straks Circus Got Talent, kies er dan voor, je kunt genoeg opleidingen volgen om verder te komen, zoals bij Op de Hoogte, bij ACaPA of Codarts. Word circusartiest, dan kun je later altijd nog “een echte baan”. Op je 45ste boekhouder worden, of makelaar, of schoonheidsspecialiste, dan kun je nog 30 jaar carrière maken. Pak die kans, word circusartiest! http://circusgottalent.nl/

 

Facebook Comments
678 totaal aantal bezoekers 3 bezoekers vandaag