Reeds zeven generaties lang trekt de ziel van Ronaldo als een karavaan van verwondering doorheen Europa. Dit huldeboek vertelt het verhaal van een nomadische dynastie die doorheen de jaren duizenden toeschouwers met hun schouwspel in vervoering bracht.

Beginnend bij de wortels van de circusfamilie, die zich nog voor de geboorte van het koninkrijk België situeren, ontdekken we hoe de fakkel van generatie op generatie wordt overgedragen. Met als enige doel: spelen en creëren om het artistieke vuur te laten branden.

Vijftig jaar geleden doopte Johnny Ronaldo en zijn vrouw Maria hun reizende karavaan om tot Circus Ronaldo. Het betekende de start van een gezelschap dat vandaag de dag internationaal bekendstaat om hun unieke samensmelting van circus, theater en clownerie. Waar hun tent de arena vormt van hun grenzeloze verbeelding. Waar woordeloos emoties worden geraakt en verwerkt. Waar poëzie en melancholie het spectaculaire overstijgen.
Waar het applaus nog steeds de hartslag vormt van hun bestaan.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.Kobe Van Herwegen is acteur, goochelaar en auteur met een grote passie voor onze circus- en theatergeschiedenis. Hij schreef eerder Chapeau, over onze Belgische goochelgeschiedenis en Meisje met de feeënvingers, het bijzondere verhaal van Suzy Wandas dat ook in Amerika uitkwam. Op negenjarige leeftijd stapte hij de wereld van Circus Ronaldo binnen en hij reist er nog steeds in rond.Intussen ligt hij in alle boekenwinkels !

Danny Ronaldo: “Ik ben er enorm blij mee. Het is een prachtig boek geworden over bijna 200 jaar circus & theater geschiedenis op tour. Met oude nog nooit vertoonde archiefbeelden. Met werk van verschillende internationale fotografen. Met uiteraard weer prachtige foto’s van Benny De Grove en ook veel nieuwe foto’s van Frauke Verreyde.
Kobe Van Herwegen wist deze lange geschiedenis in woorden vast te leggen. Met een buitengewone virtuositeit kon hij alle uitgesproken woorden en prikkelende uitspraken uit onze wonderlijke wereld opvangen in een emmertje en er boeiende teksten mee neerschrijven. En niet in het minste een grote dank aan de vormgever Thomas Van Hees voor het mega grote werk met zo een mooi resultaat!
De ganse wereld van Ronaldo in beeld en taal doorbladeren in een boek is nu mogelijk!
Dankjewel ook aan Lesley Verbeeck voor de ganse coördinatie van dit project.
Uiteraard enorme dankjewel aan uitgever Pelckmans om dit met ons aan te gaan !
En grote dankjewel aan iedereen waar dit boek over gaat. Zoveel bijzondere mensen die elke generatie opnieuw zochten naar verwondering. En gelukkig zijn er nog vele waar ik komende tijd samen verder mee mag creëren!”

Circus Ronaldo: Karavaan der verwondering, 35 euro. Pelckmans.