Hoofdfoto: (en enkele andere foto’s DirkJan Ranzijn)

Circusfans die regelmatig allerlei circussen bezoeken kijken er allang niet meer van op. Het moet wel gek lopen wil je Yoshi Berends daar niet tegenkomen. Circus Royal, Kerstcircus Etten Leur en nog vele andere circussen. Het lijkt wel of ik steeds vaker hele bijzondere circusmensen tegenkom. 

Geen beschrijving beschikbaar.Met zijn 25 jaar oud is Yoshi al heel lang een opvallende verschijning in de circuswereld. Zo kwam ik hem zelf onlangs tegen bij het Circus voor Oekraïne in Dordrecht, een circus dat werd georganiseerd ten bate van de Oekraïnse bevolking. Ongeveer op zijn 7e begon Yoshi met het fotograferen en sinds 2011 maakte hij daar achteraf nog professionele filmpjes van. Zijn eerste bekendheid via Circusweb was met een filmpje van zijn miniatuurcircus, na lang zoeken vonden we nog een reportage. Yoshi heeft al vanaf zijn prille jeugd een enorme passie voor Circus, Geniet van het leuke filmpje waarin Yoshi ook over zichzelf en zijn passie vertelt.
https://www.gld.nl/nieuws/2058410/hooggeeerd-publiek

Geen fotobeschrijving beschikbaar.Hoe is je circuspassie ontstaan?
“Als ik er over nadenk, eigenlijk was ik altijd al bezig met circus haha. Mijn passie voor circus is ontstaan in 2001, toen bezocht ik met mijn ouders Circus Herman Renz. De vonk sloeg meteen over en bij ieder circus wat ik zag ging mijn hart sneller kloppen”. Op zijn eigen youtubekanaal is te zien hoeveel circussen hij in het verleden bezocht heeft.

 

Wat is je specialiteit
Oei dat is een moeilijke vraag haha. Mijn passie voor circus is zo sterk dat ik er graag mee bezig ben en dus ook alles aanpak, in de rol van spreekstalmeester vind ik het heerlijk om de serieuze persoon in de clownsentrees te zijn. Afgelopen jaar heb ik samen met Lennart Geen beschrijving beschikbaar.Schoppers (Clown Frasco) en Marcel van Leeuwen gewerkt (Clown Marcel) dat is een heerlijke combi, dit jaar gaan we weer samen de piste in. Bekijk dit leuke filmpje

https://www.facebook.com/100006572839132/videos/261788806077056/


foto: DirkJan Ranzijn

Droom: een rol in de piste
Yoshi: “Door veel circussen te bezoeken leer je veel mensen kennen uit het vak, en het begon een beetje met hand- en spandiensten, tent op- en afbouwen en nog meer van die werkzaamheden en zo rol je erin. Ik word regelmatig gevraagd om voor- of achter de schermen bij circussen te werken, maar nog leuker: ik word nu ook steeds vaker gevraagd om in de piste mijn rol te vervullen, ook erg leuk”. Foto’s : DirkJan Ranzijn
Circus Lorelly
Yoshi Berends is in zijn woonplaats Vorden al een goede bekende. Daar organiseert hij samen met zijn vriend Lennart Schoppers in de herfstvakanties circusvoorstellingen met Circus Lorelly, maar Lorelly wordt hier en daar ook ingehuurd.

Hoe zijn jullie op het idee van Circus Lorelly gekomen
“Lennart en ik hebben samen heel veel circus gezien en o.a gewerkt bij Circus Bossle en het Kerstcircus Etten-Leur van Kevin van Geet. Uiteindelijk wouden we toch kleinschalig zelf iets gaan doen. Daar is uiteindelijk Circus Lorelly uit ontstaan. We richten ons vooral op de verhuur van shows, decors en entertainment, maar draaien ook al een aantal jaren succesvolle shows op eigen risico in Vorden tijdens de herfstvakantie.
Geen beschrijving beschikbaar.Dan trekken we alles uit de kast.

Wat is het succes van dit circus?
Tijdens onze shows in de herfstvakantie in Vorden hebben we een trouw publiek, die we ieder jaar weer proberen te verrassen, door steeds beter programma’s te bieden. Maar ook sfeer en beleving zijn heel belangrijk.
Daarnaast willen we niet groter worden maar wel mooier, het kleinere circus bevalt ons heel goed, het publiek lekker dicht rond de piste waardoor alles aanraakbaar word. En deze tijd denk ik dat het publiek daar heel erg van kan genieten. Doordat we na de show met de artiesten ook nog het publiek uitzwaaien en gedag zeggen heb je nog leuk contact met je bezoekers en kun je peilen hoe ze het vonden.
Geen beschrijving beschikbaar. Meestal zijn ze helemaal verrast dat zo’n klein circus toch heel groots kan zijn. Deze zomer staan we met Circus Lorelly op woensdag 10 augustus in Openluchttheater de Pinkenberg in Rozendaal nabij Velp (Arnhem) Daarnaast zit er nog iets leuks aan te komen waar ik niet te veel over kan zeggen. En mensen kunnen altijd kijken op onze website www.circus-lorelly.com

Circusweb schreef al vaker over Yoshi en Lennart, zie dit artikel.

Circus Lorelly steeds professioneler