Na maanden van lock-down en social distancing kun je nu het circus in huis halen!Op 20 juni – World Juggling Day – is het circus voor iedereen binnen handbereik. Door een bezoekje te brengen aan www.square2-1.nl kan een ieder de eerste virtuele circus performance in eigen woonomgeving beleven.  Op deze speciale dag is er een korting op het ticket.

Het Rotterdamse circustheatergezelschap Tall Tales Company heeft in de lock-down periode een zeer bijzonder productie gemaakt: Square 2.1 is een virtuele circus performance in 12 scenes.Drie jongleurs, een beeldend kunstenaar en een warme poëtische stem nemen de kijker mee op een route door het huis. De circustheatervoorstelling laat de kijker wegdromen bij mooie herinneringen, brengt een magische ervaring en zorgen ervoor dat hij/zij de eigen omgeving met compleet andere ogen bekijkt.

Aanleiding

Na de annulering van de première van Square TWO tijdens Rotterdam Circusstad begin mei, én het ineenstorten van de zomertournee langs internationale festivals, grepen Harm van der Laan en Maartje Bonarius, makers van en tevens spelers in Square 2.1 de huidige crisis aan iets nieuws te creëren. “We stelden onszelf de vraag hoe we ons publiek nog kunnen verrassen en verwonderen binnen hun eigen woonomgeving, een plek waar we de afgelopen maanden al zoveel tijd hebben doorgebracht”, aldus het duo. “We spelen vaak dicht op én met het publiek en denken dat we met Square 2.1 toch een manier hebben gevonden om een zekere intimiteit te creëren en een voorstelling in je eigen huis te beleven”. Dat het gelukt is om emoties over te brengen via een bescheiden scherm, blijkt wel uit de eerste reacties. “We zijn overweldigd door de positieve reacties, sommige mensen zijn tot tranen toe geroerd!” laat zien dat. Square 2.1 het publiek kan raken.

Wat heb je nodig?

Voor een optimale circusbeleving is niet veel nodig. Een sterke wifi of 4G verbinding, een koptelefoon, een laptop, tablet of smartphone is genoeg.

Tickets

Tickets: € 14 voor één huishouden (de voorstelling is per ticket drie keer te volgen)

Korting op 20 Juni: € 2,- korting op 20 Juni met de code ‘juggling’

Tall Tales Company

Het Rotterdamse circustheatergezelschap Tall Tales Company maakt sinds 2013 voorstellingen voor festivals en het theater. Tall Tales Company werd in samenwerking met Rotterdam Circusstad geselecteerd voor ‘de nieuwe makers regeling’ van het Fonds Podiumkunsten in 2019. Square 2.1 is hun eerste virtuele circus performance, en blijft de hele zomer online beschikbaar.