3 juni 2020

Tall Tales Company brengt Square 2.1

Zie je woning met andere ogen tijdens deze bijzondere online tour vol circus, magie, beeldende kunst en poëzie;

Het Rotterdamse circustheatergezelschap Tall Tales Company brengt met Square 2.1 de eerste virtuele circus performance in de eigen woonomgeving. De launch van deze (inter-)nationale primeur is op zaterdag 6 juni om 20.00 uur bij Rotterdam Circusstad. Voor de media is er een voorpremière op donderdag 4 juni vanaf 11.00 uur.

Ook al staat de deur van het theater sinds 1 juni op een kier, toch respecteren veel mensen de social distancing én blijven thuis. Om toch te kunnen genieten van het circus en theater, creëerde Tall Tales Company met Square 2.1 de éérste online circustheatervoorstelling, dus géén registratie, en brengt daarmee een compleet nieuwe vorm van circus én theater.

Drie jongleurs, een beeldend kunstenaar en een warme poëtische stem neemt de kijker mee op een route door eigen huis. Ze laten de kijker wegdromen bij mooie herinneringen, brengen een magische ervaring en zorgen ervoor dat hij/zij de eigen omgeving met compleet andere ogen bekijkt.

Na de annulering van de première van Square 2 tijdens Rotterdam Circusstad begin mei, én het ineenstorten van de zomertournee langs internationale festivals, grepen Harm van der Laan en Maartje Bonarius, makers van en tevens spelers in Square 2.1 de huidige crisis aan iets nieuws te creëren. “We stelden onszelf de vraag hoe we ons publiek nog kunnen verrassen en verwonderen binnen hun eigen woonomgeving, een plek waar we de afgelopen maanden al zoveel tijd hebben doorgebracht”, aldus het duo. “We spelen vaak dicht op én met het publiek en denken dat we met Square 2.1 toch een manier hebben gevonden om een voorstelling in je eigen huis te beleven”.

Dat het gelukt is om emoties over te brengen via een bescheiden scherm, blijkt wel uit de eerste reacties. Na de eerste viewing barstte een collega artiest in tranen uit bij de herinnering aan alle mooie diners aan haar nu lege eettafel, en bekende een ander dat het nu weer eens echt swingde in zijn toch wel stille woonkamer. Square 2.1 biedt een unieke en individuele ervaring in de beslotenheid van je eigen thuis én laat je met andere ogen naar de voor jou vertrouwde plekjes kijken. Voor een optimale circusbeleving is niet veel nodig. Een sterke wifi of 4G verbinding, een koptelefoon, een laptop, tablet of smartphone is genoeg.

Tickets: € 14 voor één huishouden (de voorstelling is per ticket drie keer te volgen)

Sneak preview & tickets

Tall Tales Company

Square 2.1 is een voorstelling van het Rotterdamse circustheatergezelschap Tall Tales Company. Sinds 2013 creëren zij voorstellingen voor festivals en het theater. Tall Tales Company werd in samenwerking met Rotterdam Circusstad geselecteerd voor ‘de nieuwe makers regeling’ van het Fonds Podiumkunsten in 2019. Square 2.1 is hun eerste virtuele circus performance.

Tall Tales Company, Foto: Megin Zondervan