AKEN – Op uitnodiging van Sandor Donnert begeeft Frank van den Heuvel zich voor Sabioleon.com naar Weihnachtscircus Aachen. Op verzoek van Circusweb schrijft hij nog een laatste review over dit spetterende spektakel. 

Vlak over de grens met Maastricht vind je Weihnachtscircus Aachen. Op uitnodiging van Sandor Donnert ga ik naar Aken om te zien waar hij zo onwijs trots op is.

Grandezza Entertainment van Thomas Schuette, voorheen co-, producent van Roncalli en FlicFlac zet een show neer van grote klasse. Vele mooie traditionele circusacts zijn hier te vinden.

NapPas

Posterboy Fumagalli is natuurlijk de rode draad door de show. Met zijn bekende reprises maakt hij het Duitse publiek nog steeds aan het lachen en stiekem geniet ik nog altijd van wat hij doet. Fumagalli komt natuurlijk nooit alleen maar brengt natuurlijk ook zijn “talenten” de Fumaboys in zijn kielzog mee. 

Trio Beautiful brengt met een verfijnde hand-to-hand act begeleid door de zangkunsten van  Alexandra Gerbey (die eerder zong in producties van Arlette Gruss en Flicflac).

Sam Pellegrom en Jessica Lester die elkaar leerden kennen in circus Herman Renz brengen met hun rolschaatsact het publiek een meer romantisch gevoel. Het vertrouwen én de liefde spat van deze mensen af. Vertrouwen vind je ook bij Duo Gravity die eerder hun strapaten ook al presenteerden bij Herman Renz.

De Duffy Brothers presenteren hun wheel of death samen met hun vrouwelijke partners, vier mensen in 2 wielen die vlekkeloos wisselen van plek. Ik ben normaal geen fan van het wheel of death, maar voor het wiel van de Duffy Brothers maak ik graag een uitzondering, door een laklaag en subtiel verwerkte verlichting onderscheid het wiel zich beter van de achtergrond.

Het hoogtepunt voor mij is Duo Stauberti met hun waanzinnig mooie perch act. Deze mensen hebben stalen zenuwen, ijzeren kracht en missen niet één pas. Ademloos kijk ik keer op keer naar deze act en het lijkt wel alsof hij me nooit kan vervelen!

De show heeft een lichtshow van grote klasse. Het “La Bouche showgirls” ballet is het vermelden waard. Ze zijn een waardevolle toevoeging aan de show.

De show in Aken is goed geproduceerd en heeft een warme, ruim opgezette voortent. Ruime bars voor dranken en voedsel, gezellige plaatsen om te kunnen zitten en goed personeel. 
Weihnachtscircus Aachen is een must see rondom Nederland en België. 

Frank van den Heuvel begon als  afgestudeerd filmproducent en is als producent en assistent van illusioniste Eva Julia Christiie in het circus beland. Na zijn jaren bij Eva Julia Christiie is hij een bureau begonnen als coach en consultant voor circusartiesten en producenten in heel Europa en blogt op www.sabioleon.com over de zakelijke kant van het circus en zijn visie op de sector.

Commentaar via Facebook
917 totaal aantal bezoekers 1 bezoekers vandaag