Warmte vraagt om hitteplan in circussen

De eerste septemberweken waren behoorlijk warm in Nederland. Voor het circusbezoek kon dit ongunstig uitpakken, want mensen maakten zich zorgen over de warmte die in een circustent te voelen is. Gemeenten vragen ook om een hitteplan bij het verstrekken van speelvergunningen. Dat de warmte nadelig kan zijn voor circussen bleek onlangs toen de voorstellingen van Circus Bossle in Rucphen allemaal werden afgelast wegens te weinig belangstelling. In Dagblad BN De Stem werd vermelding gemaakt van dit drama. Met angst en beven werd al naar de weersverwachting uitgekeken, blijven de bezoekers weer weg?? Of kan het anders?

We vroegen aan het Magic Circus of men daar ook last had van een te warme circustent. Immers, circusartiest Leo Navas loopt als een vlieg ondersteboven in de nok van de circustent. Gezien de warmte naar boven stijgt, heeft deze artiest soms te maken met werken in 50 graden. Nu komt Navas uit een tropisch land, dus hij heeft er minder last van dan de Europese artiesten, maar toch, Navas moet het hoofd koel houden met zijn levensgevaarlijke stuntact.

Het Magic Circus heeft deze zomer een aangepast luchtcirculatieplan samengesteld in samenwerking met partner Mikkenieverhuur en werkt met speciale chillers om de warme lucht zowel horizontaal als verticaal te kunnen verplaatsen. Hierdoor kan de warme lucht via de mastgaten versneld afgevoerd worden en het effect is dat het publiek, en ook de artiesten, kunnen genieten van een voorstelling met prima temperaturen! Dus ook al wordt het warm, dankzij een uitgekiend en geruisarm systeem blijft het in de tent van het Magic Circus een aangename temperatuur. Zijn er meer circussen geïnteresseerd in een prima koelsysteem, dan is het wellicht raadzaam om rechtstreeks contact op te nemen met een bedrijf dat al 40 jaar gespecialiseerd is in dit soort koeling. Neem contact op met Andrews Sykes, dat binnen 24 uur perfecte chillers kan leveren.

Wie weet past het wel bij het circus van de toekomst, dat circussen bij elke temperatuur een goede bezetting gaan krijgen. Want werken met supersoakers om het publiek nat en koel te houden is in deze tijd van de mobieltjes in iedere hand niet echt meer een optie.