Columns
23 juni 2024

‘Voorwaarts en niet vergeten’ | Column nummer 22

Door Alfons Borm 1 min leestijd • 23 juni 2024

Ik heb een dringende oproep. Ofwel: wie kan mij helpen?! Ik ben namelijk op zoek naar een nieuwe hobby.

Wat dit met circus te maken heeft zal ik straks uitleggen.

Ik heb tijd te veel, dus er moet echt iets gaan gebeuren. Ik verveel me te pletter. Ik ben een paar weken terug begonnen met een schriftelijke cursus ‘oplichting voor beginners’. Het benodigde boek betaalde ik wel, maar ik ontving het niet…

Een paar dagen daarna dacht ik bij mezelf: ik moet wat aan mijn conditie doen, dus ben ik gaan boksen. En via het boksen ben ik weer in de paardensport terechtgekomen. Ik kreeg namelijk een ongelooflijke hengst.

U vraagt zich af wat dit allemaal met circus te maken heeft? Niet zo ongeduldig graag, komt zo.

Vroeger had ik het druk met mijn diverse bedrijven maar sinds ik het rustiger aan doe en nog uitsluitend ‘het verzamelhuis’ in Wieringerwerf run, is er tijd in overvloed.

Ik heb nog wielrennen geprobeerd. Dat vond ik geen flikker aan, want die anderen gingen allemaal voor mij rijden. Ook punniken, breien, treintjes, en eierdopjes verzamelen is niks voor mij.

Een man moet een hobby hebben anders gaat hij óf zijn vrouw vervelen óf rondhangen in winkelcentra om meisjes met korte rokjes na te roepen.

Nu komt het.

Ik had een toffe hobby, namelijk circus. Maar die is volledig naar de verdoemenis. Lekker een toertje door Duitsland en in vier dagen vijf leuke circussen bezoeken is er niet meer bij.

Of gewoon in Nederland maar ik woon in Noord-Holland en de twee nog enigszins interessante zaken (Sandor Donnerts Magical World of Circus en Circus Harlekino) blijven uitsluitend in Limburg en in Brabant.

Dan maar weer een keer naar Circus Renz-Berlin, maar dat programma verandert weinig. Maar goed… je zit weer eens onder een tentdak, denk ik maar.

Met al het ‘hedendaagse gedoe’ heb ik niks. Daarom nogmaals: wie kan mij aan een nieuwe hobby helpen?

Mijzelf lukt het niet. Gisteren had ik een afspraak in Winschoten om mij in te schrijven voor een cursus ‘omgaan met teleurstellingen’. Hing er een bord aan de deur: ‘we zijn er vandaag niet’. Da’s balen.

Tot de volgende keer!

BELANGRIJK

Columnisten hebben de vrijheid om dát te schrijven wat zij schrijven willen. Circusweb respecteert die vrijheid en mengt zich niet in de inhoud van de columns.