Columns
26 mei 2024

‘Voorwaarts en niet vergeten’ | Column nummer 18

Door Alfons Borm 1 min leestijd • 26 mei 2024

Eerder schreef ik over Toni Boltini in de hemel en dat wil ik bij deze vervolgen, want: er is groot nieuws van boven!

Dankzij mijn vrienden van de KGB heb ik afluisterapparatuur kunnen bemachtigen en de juiste frequentie gevonden.

Het schijnt dat ome Toni weer wil beginnen. Zijn voorstel om een Hemelse voorstelling samen te stellen is in goede aarde gevallen bij Petrus. Na overleg met de grote baas is Petrus akkoord gegaan en nu is ome Toni in de wolken. Hij sprong letterlijk een gat in de lucht.

Toni heeft een prachtige deal gesloten. In ruil voor zijn belofte geen Boltini-streken uit te halen, hoeft hij geen belasting te betalen. Voor ome Toni een schot in de roos natuurlijk.

Het schijnt dat de kaartverkoop al aardig loopt en de loge is inmiddels uitverkocht. Daar zitten straks hotemetoten als: Dries van Agt,  O.J. Simpson en Johan Cruyff.

Het programma is nagenoeg rond. Ferry Torrez met krokodillen, jongleur Picasso Jr. en Rosi Hochegger met haar slapende paard. Toni heeft zelfs Alexis Gruss weten te strikken, nu geld geen rol meer speelt.

Over het clownswerk zijn ze er nog niet uit. Toni wil dolgraag zijn broer Johnny, maar die is alleen grappig na het nuttigen van een halve fles Bokma. Altijd leuk dus.

Nu nog een publiekstrekker. “Ik ga niet weer vader Abraham vragen”, zei hij tegen Petrus. “Die man is zo zuur geworden. Ik zit meer te denken aan Andre Hazes”.

“Maar dat is in 1982 niet goed gegaan”, zei Petrus.

“Nee, maar die Van Den Ende begreep er geen reet van. Die zette Hazes in een clownspak en vijf varkens in de krant. Nee, Hazes lijkt mij wel wat.

Misschien leuk om een voorstelling te organiseren voor de jongens die beneden zitten. Het schijnt daar een hel te zijn dus een uitstapje is altijd leuk voor ze.

Nu nog even kijken waar we de tent neerzetten. Ik wil geen gesodemieter met olie-overlast, dus die hydrologische masten laten we in de schuur.

We zetten de tent op een roze wolk en dan vraag ik Jos Brink als spreekstalmeester”.

BELANGRIJK

Columnisten hebben de vrijheid om dát te schrijven wat zij schrijven willen. Circusweb respecteert die vrijheid en mengt zich niet in de inhoud van de columns.