Columns
7 april 2024

‘Voorwaarts en niet vergeten’ | Column nummer 11

Column ‘Voorwaarts en niet vergeten’ | Nummer 11

Afgelopen week was Nederland in shock. Iedereen sprak erover. Bij de slager, op scholen en andere openbare plekken. Er gaan zelfs geruchten dat er Kamervragen gesteld gaan worden… Hans Klok vindt Texel een ‘kut-eiland’.

Ten eerste vraag ik mij af waarom hij deze woorden gebruikt, terwijl hij er geen verstand van heeft.

Ten tweede vraag ik mij af of de grote schare Texelse fans in de toekomst nog in de georganiseerde touringcar stapt, onderweg naar de nieuwe show van Hans in Carré. Dit gaat zorgen voor gederfde inkomsten.

Het is waarschijnlijk gezegd onder het genot van een pretpilletje. Ik zal eerlijk zijn: ik vind het fantastisch. Prima dat de immer ideale schoonzoon eindelijk buiten de lijnen gaat en wat mij betreft mag hij dat nog veel vaker doen. Dán word je pas een icoon en als je dood bent zelfs ‘cult’.

Kwetsen is altijd mijn handelsmerk geweest en ik kan zeggen dat iedereen mijn naam kent en het mij geen windeieren heeft gelegd. Ohhhh… Alfons zegt ‘wind’.

Ook vraag ik mij af wat er mis is met het woordje ‘kut’. Volgens het woordenboek is het een afkorting van ‘korte urine trechter’. Net zoals dat ‘lul’ een afkorting is van ‘lange urine leiding’. In Utrecht is het de afkorting van ‘korte Utrechtse taveerne’. Niks aan het handje dus.

Ik had vroeger een beetje verkering met een Haags meisje die het liever ‘muts’ noemde. Ik snapte er dus niks van als ik haar vroeg: “Ga je mee naar het strand?” En dat zij dan antwoorde: “Hangt ervan af hoe mijn muts staat”.

Ook zei Hans dat er buurtbewoners op Texel waren die ‘s nachts stiekem hun hond lieten schijten in de piste. Had hij tien jaar terug moeten zien. Toen lagen er hele olifantendrollen in de manege.

Er moeten taboes worden doorbroken. Thierry Baudet wilde laatst Jesse Klaver op zijn bek slaan. In China is dat heel normaal in de regering. We lopen hopeloos achter.

Het is natuurlijk te gek voor woorden. Zo’n belachelijke boete omdat het circus iets eerder wagens plaatste op het terrein. Dat is Nederland ten voeten uit. Niet alleen Texel, heel Nederland is kut. Daarom ga ik verhuizen naar Gelderland.

Tot de volgende keer.

Belangrijk: columnisten hebben de vrijheid om dát te schrijven wat zij schrijven willen. Circusweb respecteert die vrijheid en mengt zich niet in de inhoud van de columns.