DUISBURG – Zondag 4 september rond 14.50 uur is een vliegtuigje neergestort op de parkeerplaats van Circus FlicFlac terwijl er een voorstelling aan de gang was. Het gebeurde op nog geen 100 meter van de circustent.

ImageBij het ongeluk kwamen twee inzittenden van het vliegtuigje om het leven. In de circustent was op dat moment een voorstelling aan de gang met ruim 700 bezoekers. Zeker 8 auto’s die op de parkeerplaats stonden brandden uit en ook het vliegtuigje brandde volledig uit. De politie heeft nog geen informatie over de identiteit van de slachtoffers.
Klein vliegtuig stort neer in Duitsland

Uit veiligheid heeft de politie de middagshow gewoon door laten gaan. Door het ongeluk kon de avondshow echter geen doorgang vinden omdat het parkeerterrein was afgesloten voor nader onderzoek. Mensen die een ticket hebben aangekocht kunnen hun geld terugkrijgen.

Een medewerker van de catering zag het gebeuren en zag het vliegtuigje recht op de tent afkomen. De circusmedewerker: “De piloot heeft fantastisch werk geleverd. Ik kreeg de indruk dat hij er alles aan deed om de ramp te voorkomen. Hij draaide zich om, anders was hij recht in de tent terecht gekomen.”

Niets van gemerkt

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en bergCircusfan en organisator Dennis Rijstenberg was in het publiek toen het ongeluk gebeurde. “Ik was toevallig aanwezig bij de middagvoorstelling. Niemand heeft er binnen ook maar iets van gemerkt. Op enkele sirenes en een helikopter na, maar dat hoor jk e wel vaker tijdens een voorstelling op de achtergrond. Pas na de voorstelling was er politie in de tent die de bezoekers gefaseerd uit de tent liet gaan. Het duurde even voor iedereen buiten was, maar alle begrip natuurlijk”.

Image

De auto's op de bezoekersparkeerplaats zijn volledig uitgebrand

Bron: twitter en facebook