Brian Herfs

BRUSSEL – Staatssecretaris Bianca Debaets van o.a. Dierenwelzijn heeft het verbod op kermisponies goedgekeurd. Vanaf 1 januari 2019 is deze nieuwe regel van kracht. De reden is dat zij het niet meer aanvaardbaar vindt voor pony’s om rondjes te lopen op de kermis onder het luide gedreun van kermismuziek en lawaai van andere kermisattracties. Debaets: “Het is niet meer van deze tijd”, en daarmee citeert ze letterlijk de veel gebruikte leuzen van Dierenactivisten, die niet met echte argumenten komen maar met onderbuikgevoelens reageren.

NapPas

In maar liefst acht Brusselse gemeente vinden er kermissen plaats waar pony’s worden gebruikt als kermisattractie. Dit is zo op de Zuidfoor rond het Brusselse Zuidstation die vandaag weer van start ging. Tot op heden is het echter aan de Vlaamse gemeenten om al dan niet het verbod op kermis pony s uit te vaardigen in Vlaanderen .

In Wallonie is er al een tijdje een verbod op kermispony’s en blijkbaar zou dit ook het geval zijn in Antwerpen, Gent, Bredene, Leuven en Waterloo. De Dierenorganisatie Gaia is zeer ingenomen met deze beslissing en zij hopen dat de Vlaamse Minister van dierenwelzijn Ben Weyts en Waalse minister van dierenwelzijn Carlo Di Antonio zeer snel het voorstel in hun ogen van Bianca Debats zullen volgen. Circusweb publiceerde al eerder een artikel over dit onderwerp: https://circusweb.nl/uitbater-kermismolen-eigenlijk-redden-ponys

 

Commentaar via Facebook
1449 totaal aantal bezoekers 3 bezoekers vandaag