DEN HAAG – Groot Kerstcircus Den Haag is dit jaar niet alleen in de tent spectaculair. Producent Hillenaar Events werkt voor de komende editie samen met het Ierse Circus Vegas. ,,Zij leveren de tenten, het materiaal en het grootste deel van de voorstelling”, vertelt project manager Mariska van den Hout. Dat betekent dat Groot Kerstcircus Den Haag een unieke uitstraling krijgt. Circus Vegas reist vrijwel uitsluitend met kolossale, bont gedecoreerde Amerikaanse trucks. ,,Ze zijn met een ferry naar Nederland verscheept en staan nu opgesteld op het Malieveld.” Groot Kerstcircus Den Haag is van 22 december tot en met 6 januari te zien in de Hofstad.

Groot Kerstcircus Den Haag wordt voor de 20ste keer georganiseerd op het Malieveld en behoort tot de grootste Kerst/Wintercircussen van Europa. ,,Bij een jubileum hoort iets bijzonders”, zegt Van den Hout. Een partnership met Circus Vegas van de familie Courtney uit Ierland zorgt voor extra flair.,,Deze circusfamilie bezit een bijzondere collectie Amerikaanse vrachtwagens.Het gaat daarbij onder meer om Kenworth trucks.” De wagens worden naast het circus tentoongesteld. ,,En kunnen gratis worden bezichtigd. Ze zijn prachtig gedecoreerd met airbrush motieven en vormen echte eyecatchers.” Ook de tent van Vegas is speciaal. ,,Het tentdoek is gedecoreerd in de kleuren van de Amerikaanse vlag. Deze tent is dan ook uniek in Europa.” Groot Kerstcircus Den Haag wordt zowel binnen als buiten een plaatje, verzekert Van den Hout. ,,We raden iedereen aan om op tijd te komen zodat er voldoende tijd is om foto’s te maken.” De opbouw van het circus is al vrijwel helemaal voltooid. Een technische crew van 20 gespecialiseerde medewerkers zorgt ervoor dat alles op tijd klaar is. ,,Ondanks het koude en natte weer loopt alles op schema. Deze week starten de repetities en zaterdag is de première.”


Groot Kerstcircus Den Haag presenteert in de kerstvakantie grotendeels het programmawaarmee Circus Vegas in de zomer op tournee was door Ierland en Engeland.,,Spektakel staat centraal”, aldus Van den Hout. ,,Maar de verpakking is minstens zo bijzonder. Alles ademt de sfeer en glamour van Las Vegas uit. Showgirls, veren  en een uitbundige verpakking spelen dit jaar een hoofdrol.” Aan de voorstelling zijn speciaal voor Den Haag extra attracties toegevoegd. ,,We zijn bijzonder trots op de komst van Magic Jidinis naar het Malieveld. Deze Franse ‘Hans Klok’ presenteert een reeks verbazingwekkende illusies in de piste die nooit eerder in een Nederlands circus te zien waren.” Jidinis werktmeestal in grote theaters en casino’s. ,,Al jaren onderhandelen we met hem om een optreden in Den Haag mogelijk te maken. Dat is nu eindelijk gelukt.” De humor in de voorstelling is Nederlands. ,,Vorig jaar had clown Frenky dusdanig veel succes dat we hem geprolongeerd hebben. Vanzelfsprekend met volledig nieuwe acts, die deels in samen met onze spreekstalmeester – musicalster Bert Simhoffer – worden gebracht.” Naast illusies en humor ziet het publiek ondermeer luchtacrobatiek, stunts op het Rad des Doods en een Globe met razendemotoren in de piste. Kijk voor meer informatie op www.kerstcircusdenhaag.nl.