Hoofdfoto: Leendert Bedijn, Gera aan het werk in Haarlem

Misschien hebben de vaste bezoekers van Circusweb het wel gemerkt, ik heb een stuk minder tijd voor de redactie van Circusweb. Gelukkig komt het door iets leuks, mijn werk voor Kerstcircus Haarlem en Duursma Evenementen. 
Wie goed oplet is niet helemaal verstoken van circusnieuws,via de facebookfeeds en twitterfeeds kun je dagelijks nog nieuwe circusnieuwtjes zien, ook via Circusweb. Ze staan in de sidebar van elk bericht, aan de zijkant dus. 
Tot nu toe kwam het nieuws bij de redactie door uitgebreid speurwerk via Facebook en twitter, want zowel jeugdcircussen als gewone circussen sturen nog steeds geen persberichten naar onze redactie, uitzonderingen daargelaten, zoals Ahoy en Carré. En dat terwijl Circusweb zo goed gevonden wordt door google. En voor dat speurwerk heb ik dus nauwelijks meer de tijd. 

Tipgevers gevraagd
Misschien zit het nog niet in je systeem om Circusweb te tippen. Het is soms een kleine moeite om via Facebook een seintje te geven, of via redactie@circusweb.nl. Wie dat doet, zal zien dat er supersnel wordt gereageerd, is het niet direct daarna, dan is het vaak nog wel dezelfde avond. Help Circusweb actueel te houden en bezorg die broodnodige tips, of persberichten. 

Correspondenten gevraagd
Ga jij toevallig eens naar een circus, in Nederland of België (of daarbuiten), maak er dan een verslagje van en stuur dat op. De meeste schrijf- en stijlfouten worden er vanzelf uitgehaald. Stuur dan ook een leuke heldere foto erbij en je nieuwtje staat zo op de website, en in google news. Het verhaal van Cedric Stalpers en het Tilburgse Winter Wondercircus van vandaag is daar een voorbeeld van, en de verhalen van Conny Hendriks. We plaatsen deze verslagjes van elk circus dat je bezoekt.