Van veel kanten kwamen de bedenkingen: eind januari, als alle kerstcircussen voorbij zijn, een wintercircus organiseren in een stad die zich voorbereidt op het carnaval. Hoe kan dat een succes worden? Is zoiets organiseren niet wat erg riskant?
Tekst en foto’s Marcel Bergema

Europa’s jongste circusdirecteur Kevin van Geet durfde het aan en nu, al na het eerste weekend, kan al gezegd worden dat dit project een groot succes is. De belangstelling voor de première in Tilburg viel reuze mee en de voorstellingen op zaterdagmiddag en zondagmiddag waren zo goed als uitverkocht. De verwachtingen voor het tweede weekend van het Winter Wonder Circus zijn dan ook heel goed, wellicht zal het nodig zijn om op zondag 4 februari een extra show in te lassen.

NapPas

Daar zal dan de mond-tot-mond reclame aan bijdragen: bezoekers zijn enthousiast over het ruim twee uur durend programma dat een goede balans biedt tussen acrobatiek, clownerie en dierenacts. Binnen het zeer vlotte programma speelt de Barones-huisclown Patatje een prominente rol: soms wat melig, vaak hilarisch en uit ieder optreden blijkt de veelzijdigheid van deze jonge, ambitieuze artiest.  De samenwerking tussen Kevin en de mensen van het Belgische circus Barones is, net als in Gouda, voortreffelijk.

 Carnavalskostuums bij Fun en Feest 468x60

Veel bekende gezichten bij de première in Tilburg: onder andere de voormalig circusdirecteuren Robert Ronday, Milko Steyvers en Joop Teuteberg.

 

Aan het succes van dit nieuwe project van Kevin van Geet heeft zeker de uitgebreide flyercampagne bijgedragen: Tony Teuteberg en zijn vrouw Priscilla zijn veel dagen op pad geweest. Ook is er een goede samenwerking met verschillende Tilburgse bedrijven en ook met de circusschool Pinilotta, de school die de publieksprijs won in Circus Got Talent.  De vaak nog zeer jonge leerlingen van deze school waren twee keer onderdeel van het programma en lieten indrukwekkende prestaties zien. Ook de vele rondleidingen voor leerlingen van verschillende basisscholen in de buurt dragen bij aan de bekendheid van dit net gestarte circusproject. Kortom, het Winter Wonder Circus van durfondernemer Kevin van Geet is stevig op weg om een niet meer weg te denken Tilburgs fenomeen te worden. Wellicht wordt het, net als Kevins Sinterklaascircus in Gouda en zijn Kerstcircus Etten Leur, een mooie circustraditie. 

 

Commentaar via Facebook
1042 totaal aantal bezoekers 2 bezoekers vandaag