24 december 2015

Tijdgeest-Enschede

Circus Tijdgeest Enschede

Nieuw leven na prima doorstart. In de afgelopen tien jaar zijn er nogal wat circussen die de geest hebben gegeven. Ook Tijdgeest zat in de problemen maar is gered, en weer springlevend! Vrijwilligers Hans Rutjes, Johnny Strik, Ronny Jager, en Natscha Lowik stonden paraat voor die doorstart. In december 2006 viel het doek over het Enschedese jongerencircus. Stadsdeel Zuid bracht redding op het punt dat er zeer hoge nood was in de vorm van stadsdeelmanager Mark Verhijde en bedrijfsleider Jos Waccary van de Twentehallen.

Het Pass-festival

Dit jaarlijks terugkomend evenement wordt al verscheidende jaren georganiseerd door Jeugdcircus Tijdgeest op verschillende plekken in Enschede. Zoals ieder jaar zal het dit jaar ook weer tijdens het pa(a)(s)sweekend gehouden worden.

Het draait het weekend niet alleen om passen, al zal daar wel de nadruk op liggen. Er is de mogelijkheid tot het beoefenen van (bijna) alle circusdisciplines, zoals eenwieleren, diabolo, ballopen, draadlopen. Locatie is  in de gymzaal van de Mast, vlak bij zwembad het Aquadrome. Omdat het in 2014 gelijk valt met Wereldcircusdag is er een eierengooiwedstrijd. Hier wordt al druk voor geoefend.