25 maart 2023

The Greatest Show On Earth komt terug! En hoé!

In 2017 stopte 146 jaar circusgeschiedenis. Het gordijn ging definitief dicht voor The Greatest Show On Earth: Ringling Brothers en Barnum & Bailey. Maar in 2023 is het zover: ‘Ringling’ komt terug! Feld Entertainment (al jarenlang eigenaar van het wereldberoemde circusmerk, red.) kondigt met vreugde de langverwachte Noord-Amerikaanse tour aan: “The Greatest Show On Earth brengt een arena-spektakel op ongelooflijke schaal tot leven en debuteert met verbluffende prestaties!”

Een schone lei
Kenneth Feld – CEO van Feld Entertainment – laat weten: “we introduceren Ringling opnieuw in een tijd waarin gezinnen op zoek zijn naar entertainmentervaringen die vreugde, verbinding en momenten van saamhorigheid bieden.

Om Ringling opnieuw te definiëren voor het moderne publiek, zijn we begonnen met een schone lei. We hebben alle aspecten van productie tot uitvoering geëvolueerd om aan de behoeften van moderne gezinnen te voldoen. Uiteindelijk creëerden we een enorme speeltuin die een ongelooflijke en unieke uitvoering levert. Dat kunnen we met trots The Greatest Show noemen. De grootste op aarde.”

Cast en techniek
De cast van de show bestaat uit 75 artiesten uit meer dan achttien landen, waaronder: Ethiopië, Mongolië, Oekraïne, Argentinië, Cuba, Italië, Spanje, Canada en de VS. Het lokale erfgoed van elke artiest en groep komt tot uiting in kostuums die hun cultuur en individualiteit vieren.

Verbeterde technologie – geïntegreerd op een schaal die nog nooit eerder te zien is geweest – versterkt elk optreden door unieke momenten te creëren die de cast én het publiek dichter bij elkaar brengen. Sonische ruimtelijke technologie voegt geluid toe om de focus te leggen op specifieke delen van de arena, in combinatie met een spotlight-volgsysteem dat de aandacht van het publiek verbindt en richt op de artiesten. Videomomenten van het publiek worden in elke show opgenomen, zodat fans echt deel kunnen uitmaken van The Greatest Show On Earth.

De nieuwe entertainmentervaring biedt op een fenomenale schaal verwondering en de ‘wow-factor’. The Greatest Show On Earth bevat nieuwe adembenemende acts, met apparaatinnovaties die exclusief voor Ringling zijn ontwikkeld, zoals:

– The Triangular Highwire: introduceert een frisse draai aan een circusfavoriet.

– The Criss-Cross Flying Trapeze: boeit het publiek met een echt 360-graden uitzicht, met negen trapezeartiesten die van voren naar achteren, van links naar rechts en diagonaal zweven.

– Double Wheel: vier wielen met open zijkanten die onafhankelijk van elkaar draaien. Epische snelheden, aangedreven door acrobaten die gedurfde sprongen maken tussen beide wielen op hoogtes tot negen meter boven de grond.

– The Extreme Box Jump Trampoline: laat fietsen door de lucht vliegen tijdens een adrenalinerijke extreme sportact met een mix van BMX’ers, trialbikes en eenwielerrijders die stunts uitvoeren op trampolines.

Andere optredens zijn: hand-to-hand evenwichtsacts vermengd met acrosport, originele Teeterboard-combinaties en een fysieke komediegroep die spontane momenten van plezier en gelach opwekt.

Aan het roer van The Greatest Show On Earth staat een creatief team van wereldklasse dat een revolutie teweegbrengt in de manier waarop het publiek naar live-entertainment kijkt en eraan deelneemt.

Het belooft een krachtige comeback te worden. Ontdek alles over Ringlings nieuwe tour op deze website!