Telefoons Gezocht
Voor de PUINBAL productie van Sounds like Juggling zoekt Guido van Hout nog telefoons en lege mentosdoosjes om te recyclen. De telefoons om ‘sprekende stenen’ van te maken en de mentosdoosjes om jongleershakers van te maken. Mocht je een van beide over hebben, stuur dan een email naar Guido

PUINBAL

Van wie is dat land?
Van niemand.
Dan is het van mij.

PUINBAL is een unieke mix van objectmanipulatie, muziek, installatie en fysiek theater. Over een van de grootste vragen van deze tijd: onze krankzinnige omgang met de planeet. De mens is ‘juggling with life’: een steeds kwetsbaarder evenwicht dat elk moment in elkaar kan storten. In PUINBAL zien we vier performers, nietsontziend bezig de natuur te claimen. Al jonglerend richten ze een enorme constructie op. Hoger, hoger, tot de natuur terugslaat en een enorme storm opsteekt… Een noodgedwongen dans met de elementen volgt, vallend en vliegend op zoek naar een nieuwe balans. Er is hoop.

Ook in deze voorstelling werken we met speciale objecten die tegelijkertijd muziekinstrument en jongleerprop zijn. Klank ontstaat door beweging: gooien, vangen, botsen, waaien, vliegen, vallen. In PUINBAL zijn de objecten 100% duurzaam: biologisch afbreekbaar, hergebruikt of gemaakt van schroot.

Over de makers
Componist Arthur Wagenaar combineert alle mogelijke genres en gebruikt graag zelfgebouwde instrumenten. Hij zette eerder een omgebouwde piano en 12 overheadprojectors in een hooischuur, en veranderde de smartphone in een muziekinstrument met een gevaarlijke eigen wil.

Jongleur Guido van Hout maakte eerder jongleervoorstellingen als Droge Druppels en Out of the Box, waarin hij jongleren mixt met muziek, dynamische beeldende kunst en fysiek theater.

Sounds Like Juggling in Reprise
Voor een ieder die dit jongleerconcert (nog eens) wil zien, speelt het op binnekort nog op een aantal fijne festivals. En wel op: