13 maart 2023

Siegfried & Roy-landgoed gekocht door circuseigenaren!

Het voormalige Sin City-landgoed van Siegfried & Roy krijgt een nieuwe eigenaar! Het paleis waarin de beroemde illusionisten naast hun tijgers en leeuwen woonden, wordt verkocht aan circuseigenaren.

Naar verluid is het herenhuis in Las Vegas voor drie miljoen dollar verkocht. De nieuwe bezitter: Brett Carden, eigenaar van het ‘Carden International Circus’. Brett en zijn vader George – die het pand kochten – zijn blij met de aankoop: “we zijn nu de eigenaren van een stukje geschiedenis van Las Vegas. En we hebben grote plannen met het Jungle Palace-landgoed”.

Brett: “vroeger ontmoetten we Siegfried en Roy in Las Vegas als hun circus in de stad was. Toen ik het huis op de markt zag, maakte ik me zorgen dat iemand het pand zou kopen en vervolgens zou afbreken. Daarom ben ik er met mijn vader opgedoken”.

Siegfried & Roy
De compound met een Marokkaans thema werd gebouwd in 1954, voordat Siegfried & Roy het in 1982 kochten. Het bevat een hoofdgebouw van 8.750 vierkante meter, drie gastenverblijven, drie zwembaden, twee vrijstaande studio’s en een jacuzzi. Er zijn ook voorzieningen die geschikt zijn voor een circuseigenaar: het huis bevat verschillende dierenverblijven en een vogelreservaat.

Siegfried Fischbacher en Roy Horn woonden op het terrein en voedden daar de roofdieren van hun illusies op. Ze zwommen zelfs met de dieren en sliepen met ze in hetzelfde bed.

Het werk van de legendarische illusionisten stopte na 3 oktober 2003, nadat Roy levensgevaarlijk gewond raakte na een beet van zijn tijger Mantecore. Roy maakte een val tijdens de voorstelling en het dier wilde hem beschermen, maar het resultaat was anders… Het duo trad nadien – los van een kort afscheidsoptreden in 2010 – nooit meer op.

Roy overleed in 2020 aan de gevolgen van het Coronavirus, in 2021 stierf Siegfried aan kanker. Ze gaan de geschiedenis in als een van de meeste succesvolle artiesten die Las Vegas kende.

Foto: Aaron Rapoport/Corbis via Getty Images