Hoofdfoto:Ad de Visser

Je waant je weer even terug in de jaren ’30  als je bij Daves Wintervariété in Rotterdam in het Museumpark komt genieten. In een sfeervolle spiegeltent. Variété was voor de oorlog een populaire vorm van uitgaan, min of meer stilletjes verdwenen. Gelukkig zijn er nog mensen die hier leven in willen brengen, zoals Dave van der Wal en onder andere Karel de Rooij. 

Dave van der Wal is in Rotterdam zeker een bekende persoonlijkheid met een heel groot netwerk en met een programma dat vorig jaar overtuigend was, geen wonder dat 9 van de 11 voorstellingen op voorhand uitverkocht waren. Je ziet Dave op tv Rijnmond allerlei fantastische dingen doen, en het hele jaar door kun je mooie producties van hem meemaken. Een echt variétébeest die de bezoeker vol zelfvertrouwen en zeer ontspannen door zijn oudejaarsavond leidt. 

In zijn spiegeltent brengt hij een programma met zang, boeiende verhalen, bijzondere circusacts en magie. Knus en centraal een piste van naar schatting nog geen 3,5 meter rond, waar alle acts moeten gebeuren. De artiesten: tja, soms kom je ze gewoon op straat tegen of ergens anders, maar als het bijzonder is, dan wordt dat meteen gestrikt voor zijn variétéprogramma. De stem van Dave is warm en laag en hij kan er veel genres mee aan. En zo opent hij ook zijn show. Soms met liedjes die je niet al teveel hoort bij de populaire The Voice programma’s, omdat je er een lelijke buil mee kunt vallen. 

Charlie Hession brengt een bijzondere act met een contactbal. Dit zie je hier in Nederland niet al te vaak en het gebeurt toch maar mooi enkele meters  voor je neus! Nog zo’n pareltje Hannah Lennox, die het publiek in extase bracht met een mooi handstandnummer. Eva van der Meer is weer terug in het programma en terecht, deze door Dave ontdekte zangeres uit Dordrecht zingt niet alleen als een nachtegaaltje, de manier waarop zij haar nummers ten gehore brengt is ook een streling voor het oog. Topper is David Severins, die dit jaar naast de organisatie van Daves Wintervariété ook twee jongleeracts brengt. Alleen al daarvoor zou je naar het museumpark moeten afreizen. 

Het leuke van zo’n spiegeltent is dat je gewoon tussen de acts door even een drankje kunt halen bij de bar. Het mag allemaal. Er zijn nog enkele kaartjes te koop. Zeker voor Rotterdammers met smaak een hele leuke avond uit, aanrader, er zijn met de kerstdagen nog tickets te koop! https://wintervariete.nl/