Van 24 t/m 29 december 2018 strijkt Dave’s Wintervariété voor het tweede jaar neer in het Rotterdamse Museumpark. De compleet nieuwe show is een mix van komedie, muziek en indrukwekkende variétéacts uit binnen- en buitenland.

In de klassieke Art Deco Spiegeltent uit 1947 ontvangt Dave van der Wal o.a. de Nederlandse jongleersensatie David Severins– viervoudig magisch kampioen Aleš Hrdlička uit Tsjechië – Charlie Hession (contactjongleren) en Hannah Lennox (handstand) komen samen als partneracrobaten uit Engeland en Schotland – Sanne Deinum (adembenemende luchtacrobatiek) – Eva van der Meer (zong vorig jaar al de sterren van de hemel en dat gaat ze dit jaar zeker weer doen).

Kom met de hele familie naar Dave’s Wintervariété 2018 om de glamour van december LIVE te ervaren

 

De winter in Rotterdam is nog nooit zo leuk geweest! 

Kaarten voor de show zijn te bestellen via www.wintervariete.nl

Er zijn voorstellingen in de ochtend, middag en avond.

Ochtend: 11:00 uur (alleen op eerste en tweede kerstdag)
Matinee: 14:00 uur
Avondvoorstelling: 20:00 uur (niet op de beide kerstdagen)

Prijzen show €28,50 (kinderprijzen €23,50)

Kinderprijzen gelden van 3 t/m 13 jaar. Kinderen jonger dan 3 jaar mogen gratis naar binnen, mits op schoot.

 

Recensie van de show 2017 door Gera de Leeuw

 

ROTTERDAM – Daves Wintervariété staat vanavond op mijn programma, een van de weinige evenementen die ik tijdens de kerstcircusperiode zal gaan bezoeken. Over parkeergelegenheid niets te klagen en in tegenstelling tot 020, een perfecte regeling voor extra goedkoop parkeren in de nabijgelegen parkeergarages als je maar van tevoren boekt. 

Herman Tetteroo en ik zijn hartstikke vroeg, maar dat maakt niet uit, we genieten van het zicht op de prachtige spiegeltent uit België, en het ernaast gelegen cateringstalletje helemaal in kerstsferen, met om je warm te houden twee vuurkorven die fanatiek staan te branden. We zijn benieuwd, want variété is toch net iets anders dan circus, hoewel het circusgehalte erg groot is. Circus plus kun je wel zeggen, circusacts, zang, goochelkunsten, humor, en vooral veel Dave, die in dit programma sfeervolle en warme kerstliederen zingt. 
En dit alles in een prachtige spiegeltent. Dave en David maken hiermee hun droom waar. Breng het variété, wat leefde na de tweede wereldoorlog weer helemaal terug in Rotterdam, en in die opzet lijken ze op de premiereavond al helemaal geslaagd. 

Dave heeft samen met zijn vriend David Severins dankzij de vele leuke georganiseerde Variété middagen een behoorlijk aantal fantastische contacten opgebouwd, zeker in het Rotterdamse en het zal je dan niet verbazen dat de grootste talenten die afgestudeerd zijn bij Codarts zijn gecontracteerd voor deze bijzondere voorstelling. 

Wat is dus variété? Geen enkele Duitser zou zich die vraag stellen, want in Duitsland zijn honderden theaters gevuld met deze prachtige manier van mensen vermaken. Maar in Nederland is het al een paar decennia in het slop geraakt. Mensen zoals Dave van der Wal en Karel de Rooij zetten zich in om deze vorm van entertainment weer helemaal opnieuw op de kaart te zetten. 

We genieten van de bijzondere intimiteit van de spiegeltent, uit 1947, met bijna aanraakbaar circus op een pistekleedje van nog geen 5 meter rond, ook een uitdaging voor een behoorlijk aantal artiesten. Dave komt op een soort kerstfiets als zingend binnen en de sfeer zit er meteen in. Vervolgens zien we Ulrike Storch met een mooie antipode act, en een daverende entree als illusioniste, haar gelijkenis met Marlene Dietrich wordt mooi uitgebuit. Dave stelt zijn gasten gerust, ze hoeven niets anders te doen dan zich te verbazen en te verwonderen, en dat lukt ook zonder moeite bij elke act die voorbij komt. Waar we ons vooral om verwonderen is Eva van der Meer, zonder meer de ontdekking van 2017, wat een gouden stem heeft deze dame uit Dordrecht, alleen al hiervoor zou je de voorstelling moeten bezoeken. 
De foto’s zijn gemaakt met mijn mobieltje, dus verwacht er niet teveel van. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”37″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”scrollDown” cycle_interval=”3″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[of klik hier]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Dave van der Wal beweegt zich heel relaxed op het podium, alsof het de 200ste voorstelling is en hij het op de automatische piloot doet. Hij vertelt als conferencier het publiek ook iets over de geschiedenis van deze spiegeltent die in 1947 door heel Europa reisde, waar jongelui op de live muziek van een orkest konden stijldansen. Elkaar rechtstreeks aankijken was niet netjes, maar via de vele spiegeltjes in de tent kon je indirect oogcontact zoeken en op die manier een meisje versieren. In 1 adem gaat hij door naar de belevenissen van zijn eigen prille jeugd op een christelijke school, waar je slechts 1 keer per jaar kon stralen in een kerstvoorstelling. Dave geeft een voorbeeld van hoe hij toen al wilde performen en “zijn moment wilde pakken”. De door hem gewenste rol van Maria werd geweigerd door de juf, uiteindelijk mocht hij voor kribbe spelen, maar hooikoorts. De lachers op zijn hand, en dat is variété, daarna neemt Eva van der Meer het weer over met een schitterend kerstlied. Bij varieté mag dat allemaal. Het is genieten van Jan Himself, de man die indertijd bekend werd via Hollands Got Talent doordat hij met zijn prachtige lange haren en de diabolo speelde. Wat een grappige man is dat toch. En hoe knap is het van Lisa Chudalla uit Duitsland om op die paar meter die de circuspiste rijk is, met een cyr wheel op te treden. Later blijkt zij ook nog degenslikker waarbij het publiek siddert en haast niet durft te kijken. En hoe knap is het als je een schitterende luchtacrobatiek gaat opvoeren, het duo Tarek en Kami Lynne, inmiddels al bekend bij Cirque du Soleil, als je bijna niet de hoogte en de breedte in kunt. Voor mij persoonlijk was deze avond extra speciaal vanwege de vele mensen die ik onderhand in de circuswereld heb leren kennen. De groeten van Sylvia Schuyer, spreekstalmeesteres in Ahoy, en Tobit en Jasmijn die nu bij TickTack in België optreden, Harm en Maartje en vele anderen. Een variétéshow die je zeker niet zou moeten missen, onder regie gemaakt van David Severins. 

Trefwoorden: intiem, warm, speciale optredens, heerlijk dineren vooraf, volop genieten, kortom, een fenomeen dat niet te missen is en hopelijk nog vele jaren een vervolg gaat krijgen. 

 

 

2017

 

ROTTERDAM – De bekende Rotterdamse presentator en entertainer Dave van der Wal organiseert in de kerstperiode een grote Wintervariétéshow in een klassieke spiegeltent in het Museumpark in Rotterdam.
Het wordt een show in winterse sferen, een mix van comedy, muziek en circusacts. In totaal worden 10 shows gegeven van 24 tot en met 29 december. O.a. met artiesten uit binnen en buitenland, zoals het duo Tarek en Kami Lynne, bekend van Cirque du Soleil.

Spectaculaire wintershow in spiegeltent Museumpark 
 
Weer fonduen met het gezin? En wat te doen met oma? Dit jaar is het gedoe rond Kerst snel voorbij, want Dave van der Wal maakt met zijn magische variété een einde aan alle stress. In een sfeervolle spiegeltent in het Rotterdamse Museumpark biedt Dave’s Wintervariété van 24 t/m 29 december een avondvullend programma vol comedy, circus en muziek. 
 
Internationale artiesten
Dave ontvangt artiesten uit binnen– en buitenland waaronder het luchtacrobatiekduo Tarek en Kami-Lynne – bekend van het wereldberoemde Cirque du Soleil – voetjongleur Ulrike Storch uit Londen, de Duitse Lisa Chudalla en haar Cyr Wheel en diabolo-artiest Jan Himself uit Zwitserland. Ook een gezelschap van de Rotterdamse MBO Theaterschool Hofplein treedt op. Dave’s Wintervariété wordt geregisseerd door David Severins.
 
De van Hollands Got Talent bekende haar-diabolo artiest Jan is een van de artiesten.

Naast de show in de klassieke spiegeltent uit 1947 met plaats voor 300 personen verandert het Museumpark deze week in warme wintersferen. Vooraf en na afloop van de show kunnen bezoekers terecht voor een diner in de restauranttent. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door PEC Catering. Overdag staat het terrein ook vol met foodkramen van Partyservice Nederland. Onder het genot van glühwein en gepofte kastanjes komen gasten in de sfeer.

 
Doel
Dave’s Wintervariété moet nu en de komende vijf jaar een vertrouwde, warme en gezellige plek zijn waar Rotterdammers in de decembermaand willen zijn. Met deze show willen initiatiefnemers Dave van der Wal en David Severins de traditie van variété in de stad nieuw leven inblazen. 
 
Praktische informatie
Tickets voor de show en/of het diner zijn te koop via de website: www.wintervariete.nl. Voor vragen over groepsreserveringen of over de show kunnen belangstellenden mailen naar: info@wintervariete.nl. Voor vragen over het diner kunnen zij mailen naar info@pec-catering.nl

Dit terrein is vrij toegankelijk gedurende de hele periode. 9 september begon de voorverkoop.
http://wintervariete.nl/