Update: Het Eurovisie songfestival vindt plaats op 12,14 en 16 mei 2020 en circusstad van 29 april t/m 3 mei 2020. Ze vinden dus niet gelijktijdig plaats !!!
De organisatie van Circusstad merkt uiteraard wel het een en ander van drukte en van drukte rond de voorbereidingen van het songfestival.

 

Vrijdagmiddag 30 augustus was het even hot news: het Eurovisie Songfestival wordt gehouden in Rotterdam en dat vindt plaats op 3 mei. Hiermee ligt er een enorme druk op Rotterdam. Want niet alleen het Songfestival vindt hier plaats, het is ook de hele week al Rotterdam Circusstad!
Hotelprijzen rijzen de pan uit, de drukte neemt toe. Hoe gaat de organisatie van Rotterdam Circusstad hiermee om?

We spraken Maaike van Langen, artistiek leider van Circusstad. “We wisten dat de kans er inzat dat het Songfestival naar Rotterdam zou komen en we gaan er zeker het beste van maken. Natuurlijk wordt het een hele drukte in de stad, met veel belangstelling voor alle hotelkamers”. Inderdaad, want op de journaalbeelden werden al hotelhouders weergegeven die dachten aan torenhoge prijzen voor hun hotelkamers, zowel in Rotterdam als Zandvoort waar de Formule 1 plaatsvindt. Het wordt druk in Nederland!
Maaike: “Natuurlijk zien we ook mooie kansen, het Eurovisie Songfestival en Rotterdam Circusstad kunnen elkaar ook versterken. We zullen elke kans gebruiken om daaraan aan te haken”.

Rotterdam wordt dus extra leuk eind april begin mei. En wie het allemaal mee wil maken kan het beste nu de telefoon pakken en een kamer boeken, of een campingplek.