18 februari 2015

Ronaldo

Circus Ronaldo reist dit jaar rond met maar liefst 2 verschillende producties. Circus Ronaldo is een circus dat volkomen anders is dan de meeste circussen.

Amortale

circenses

klik op de foto

 

Een scene uit het geniale circusprogramma Circenses, waarbij je zowel voor als achter de coulissen een kijkje kon nemen. 

In deze voorstelling krijgt het kleine marionettentheater uit ‘Fili’ een nieuw leven. “Amortale” is een symbiose van tragedie en clownerie, opera en marionettenspel, slapstick en melancholie, van circus en eenvoud. Het kleine en het grote worden er voortdurend door elkaar gehaald, de kleinste levenspijnen worden er dramatisch uitvergroot tot een grote tragedie. Anderzijds krimpt het grote levensdrama tot lachwekkende herkenbaarheid.

Spel van liefde

RonaldowagentjeDit is de oerkracht van het oude, reizende foortheater, dat niet begrepen maar beleefd wordt.
Het spektakel begint reeds aan de vooroorlogse variétébar voorin de tent. Wat start als achtergrondmuziek rolt steeds genereuzer over de toog, tot het hooggeëerd publiek plaatsneemt voor het grote “théâtre mécanique”.
Grote maar fragiele theaterdecors die jaren door de familie Ronaldo bewaard werden, omarmen een onvoorzichtig spel van liefde, overschaduwd door de schuldenlast van zij die ooit in de verboden vrucht beten.

Paradijs ontdekt
cucuchinoIn dit spel moet de clown plaatsmaken voor de grote tragedie.
Maar zoals in iedere werkelijkheid kondigt het komische steeds zichzelf aan, omdat de mensheid simpelweg grappig is. En zo wordt de weg terug naar het paradijs nooit gevonden, hij wordt steeds opnieuw ontdekt door een toevallige grap…

Gezien dit circus door heel Europa speelt is het voor Circusweb handiger om te verwijzen naar de eigen toerdata van dit circus.