Circus Ronaldo speelt van 8 tot en met 11 maart in Houthalen, cc Casino Houthalen-Helchteren in België. Lekker dichtbij voor de Nederlandse circusfans die in Limburg of Brabant wonen. 
Kaartjes bestellen

 In juni 2015 ging Circus Ronaldo met Fidelis Fortibus in première, een eigenzinnige solo gemaakt en gespeeld door Danny Ronaldo. Het thema is de oude trouw en de bijna absurde verbondenheid die de oude circusfamilies zo’n mystieke melancholie geven. Danny staat alleen in de piste en wordt omringd door een cirkel van begraven circusartiesten. Door zijn krachtige illusies komen de overleden zielen tot leven. Genomineerd als beste productie Het Theaterfestival 2016 Antwerpen.

NapPas

Na deze trailer ziet u 2 interviews met Danny en iets meer over het programma. 

Circus Ronaldo won in Barcelona de cultuurprijs voor beste Circusvoorstelling 2017 met deze voorstelling. De jury van de Ciutat de Barcelona 2017 Awards was vooral weg van de originaliteit van deze voorstelling en besliste unaniem om de prijs voor beste circusvoorstelling toe te kennen aan “Fidelis Fortibus”. Modern en traditioneel circus worden op een meesterlijke manier gecombineerd. 

Volgens maker Danny Ronaldo is het “een grappige en poëtische voorstelling met een warme menselijke humor en een licht lugubere melancholie. “Een voorstelling die gaat over mijn diepste gevoelens voor het circus en de circustradities.”

Circus Ronaldo combineert al zeven generaties lang de oude circustraditie van de commedia dell’arte. Ze hebben met hun voorstellingen in prestigieuze theaterhuizen en op grote circus- en kunstenfestivals gespeeld. De tournees liepen van Reykjavik tot Lissabon, maar ook Australië en Nieuw Zeeland.