Tekst: Arnold Balk

Sneek 22-07-2019

Alvorens de oversteek naar Texel te maken deed men o.a. Sneek aan waar het circus aan de rand van de stad stond opgesteld.

Na een muzikale opening met lichtshow en artiestenparade presenteerde Sarina Renz de volgende programma onderdelen:

Paarden zijn volop aanwezig met vrijheidsdressuren van 4 Friese hengsten/ 1 Arabier en 4 pony’s beide door Henrico Frank, 3 vurige veel steigerende Arabieren voor-gebracht door Bernard Renz Jr., Jockeyreiterij door de jeugdige Shakira en een mooie hogeschool op een Andalusiër van Madeleine Renz.

Foto Henk Bootsma

De honden van Bernard Jr. werden voor het eerst in de piste gepresenteerd door zijn vriendin Miss Shirley met o.a. een hondje die op een  pony reed.

Het clownechtpaar Los Chickirinis (?) met een viertal reprises kon ons persoonlijk niet bekoren. Veel geschreeuw en applaus halen. De Renz Kids lieten daarentegen een enthousiaste versie van de bekende entree met een radio zien, “Hier niet spelen, daar niet spelen….”.

Foto: Henk Bootsma

Bekende acts in dit circus zijn de ringtrapeze door Madeleine en de hoela hoep- en netact van Laila Virginia Renz, welke een extra show dimensie kregen door de veelkleurige belichting.

Foto: Henk Bootsma

Artiestengroepen zien wij niet vaak meer in het hedendaagse circus maar hier met 5 man uit Casablanca ‘La Troupe Tour de Tanger’. Zij brachten een goed touwspring nummer, een voor Marokkanen traditionele piramide- en sprongen act o.a. op één hand rond de piste en met 3 man een heel goed acrobatiek nummer.

Foto: Henk Bootsma

Als extra toetje zagen wij zaterdagmiddag de diabolo kunstenaar Ezra Veldman als gastartiest met een flitsende show.

In een finale met 15 personen in de piste namen deze afscheid van de bezoekers na een programma van bijna 2 uren circus waarbij de confetti en vlaggenparade bij Renz Berlin vanzelfsprekend niet mochten ontbreken.

Finale Foto : Henk Bootsma