IN MEMORIAM JANO STORMS-BENTO *6-2-1944 † 13-4-2021

EEN CLOWN IS VAN ONS HEENGEGAAN

Duitsland – Dinsdag 13 april j.l. overleed plotseling aan de gevolgen van Corona Jano Storms Bento. in de leeftijd van 77 jaar. Hij en zijn vader (Peter Bento sr.) en zijn broer Peter Jr. van origine van Belgische afkomst waren bij regelmaat ook in Nederlandse Circussen te zien of buitenlandse Circussen die op tournee in Nederland waren.

Dick Binnendijk, Ahoy, Carl Althoff, Kerstcircus Eindhoven maar zij maakten ook fuore bij andere buitenlandse Circussen zoals Krone, Williams, Adolf Althoff, Williams Althoff en vele andere Circussen van naam.

De Bento’s hebben ook enige jaren met de Nederlandse Clown Janny Courtial samengewerkt. Ik herinner mij dat ik als rekwisiteur bij Dick Binnendijk altijd voorzichtig de Contrabas moest neerzetten die dan iedere voorstelling uit elkaar klapte.

Wie meer wil weten over de familie Bento moet het interessante boek Der Clown und die Zirkusreiterin” lezen. Dit boek verteld over een half Joodse Circusfamilie die tijdens de oorlog vocht om te overleven en onderdoken bij het Circus van Adolf Athoff.

Peter en Irene Storms-Danner-Bento hadden 5 kinderen: Peter jr. ’42 – Jano ’44 – Mary ’45 – Daisy ’49 en Astrid 1959. Laatste was ook enkele jaren met haar man Freddy Fontner bij Circus Herman RENZ werkzaam.

Jano laat zijn vrouw Georgette en vier kinderen achter; David (uit zijn eerste huwelijk met Hanna), Sahra, Janine en Jan jr.

Wij wensen Daisy Löttel, Mary Storms, Astrid Fontner, David Storms en de familie Storms sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

R.I.P. JANO STORMS-BENTO
Clownstrio Bento bij Krone
v.l.n.r. = Astrid, Peter jr., Daisy, Jano en Mary
Bentos bij Carl Althoff
Bento’s i.s.w.m. Janny Courtilal (2e van rechts)
Bentos bij Carl Althoff

Met dank aan Robert Ronday voor de tekst en foto’s.

Ticketmaster