Recensie

tekst Arnold Balk, foto’s Circusphotomagazine en pr Circus Probst

Wij werden niet blij van de demonstranten welke 10 op rij voor het circus stonden opgesteld. 4 waren als Sing Sing boeven verkleed met bal aan voet. “Heya applaus für Tierqualerei”, maar ook kreten persoonlijk gericht aan ons als bezoeker. Het koste moeite maar wij hebben ze maar genegeerd. Erbij 2 professioneel bestickerde auto’s met info over activisten en veganisme. Kennelijk wel vergunning want agenten hielden zich op achtergrond.

NapPas

Nordhorn – Op de Neumarkt in Nordhorn Duitsland zaterdagmiddag de dierrijke voorstelling van Circus Probst bezocht.

Om hiermee maar te beginnen: Stéphanie Probst brengt samen met haar partner een kort maar temporijke dressuur met 7 grote en kleine geiten en 2 bonte ezels. De dieren werkten prima in moderne Tiroler sfeer en op prachtige rekwisieten als een stellage van 10 treetjes hoog waar een geitje op- en afklimt.

meer tekst onder deze foto’s
In een van de clownsreprises van Slobi & Olga speelden een rat en een poes een belangrijke rol. O.a. poes loopt op stang over de rat die hem tegemoet komt.

Het pauze nummer van directeur Reinhardt Probst met zijn karavaan van exoten. In volgorde komen al of niet gezamenlijk voorbij in verschillende samenstelling en tableaus 2 Moritzburger koud-bloedpaarden, kameel, dromedaris, 2 watoessi runderen, 3 lama’s, 1 emoe en 2 zebra’s. Wij kwamen ogen tekort.

Direct na de pauze in de centrale kooi Hans Ludwig Suppmeier met de tijgers van Flavio Togni. Een witte tijger en 4 goudkleurige tabby tijgers waarvan 1 een reusachtig exemplaar is. In dit dressuurnummer diverse bekende tricks vlot achter elkaar, er werd weinig van de dieren gevraagd.

De verrassende vrijheidsdressuur komt voor rekening van Stéphanie Probst. Zij begint namelijk met 3 gevlekte dromedarissen en daarna komen er achtereenvolgens 2 Friese paarden, 2 Arabieren en 3 Dartmoorpony’s bij. Aan het einde blijven de Friezen en komt er een zwarte Shetlandpony de piste binnen draven voor groot en klein. Als toetje een witte steigerpony tot besluit.

En dan te bedenken dat er in de ruime stallen nog veel meer paarden, zebra’s, een zebroïde ( kruising tussen een paard en een zebra) en Hongaarse stepperunderen stonden.

Maar bij circus horen ook acrobaten en clowns.

Het clownsduo Slobi & Olga brengen meerdere reprises, waarvan sommige de vorm van een entree aannemen wat tijd betreft. Als bruidspaar piste binnen komen. Zij stuntelend en bruidegom probeert daarom dame uit publiek in te palmen. Vanzelfsprekend toestanden, maar uiteindelijk verdwijnt het paar samen achter het gordijn.- Tijdens kooi afbouw een kindje een ballon willen geven hetgeen pas na de nodige fratsen lukt, en aansluitend en de bekende hier langdradig uitgespeelde popcorn grap.- Slobi komt met pop over schouder binnen welke hij op postament zet. Na enige tijd komt er leven en speelt zij viool die uit elkaar klapt. Zij begint te lopen en hij probeert haar tot dansje te verleiden. Als dit niet lukt mag vrijwilliger het proberen met aanbieden roos. Gaat hem beter af , zij kussen en omhelzen elkaar. Hij met haar achter het gordijn? Ja, maar zij heeft hem dan over de schouder in plaatst van andersom- Beiden parodieerden als ballerina

‘ De stervende zwaan ‘. Slobi met autoband onder tutu al stuiterend naar Olga op pisterand liggend. De humor kwam bij de aanwezige kinderen zeker aan. Evenals die van Jim Bim met zijn uitvoering van  komische duikplank trampoline.

De van circus Herman Renz bekende dame Tamara Khurchudova brengt haar antipode-act in veelkleurig kostuum en wisselende belichting met tapijten van verschillend formaat, ook draaide zij met Led staven welke het portret van Mona Lisa toonden. Na de pauze excelleerde zij met spannende trics aan de swingende trapeze.

Het voor ons onbekende duo Natalia & Daniel brengen hand op hand acrobatiek  waarin aan oefeningen en presentatie veel aandacht is besteed. Ook aan de tissues laten zij als duo Attitude in een liefdesverhaal voor mij nieuwe trics zien in een mooie choreografie. Een voorbeeld Daniel zweeft onderstebovenhangend  rond aan tissues waarbij Natalia zich met één hand aan zijn nek vasthoud!

Voor een echte uitsmijter van dit onderhoudende programma zorgde de Chinese artiest Ren Yanan die op de slappe draad een aantal weliswaar bekende trics liet zien, maar de uitvoering verdiende zeker bewondering. Denk aan een balans met één arm op een  ladder welke evenwijdig aan de draad erop staat.

In de finale krijgen de in totaal 11 artiesten een warm applaus samen met  het goede 6 mans orkest wat bij enkele nummers functioneel door bandmuziek wordt vervangen. Wil je nog meer zien van Circus Probst klik dan hier.

Commentaar via Facebook
1324 totaal aantal bezoekers 3 bezoekers vandaag