15 december 2015

Pretpiste-Amstelveen

Circus Pretpiste Amstelveen

Pretpiste biedt gedurende het schooljaar op diverse niveaus circuslessen voor kinderen van 6 tot 18 jaar en korte lesseries voor kinderen van 4-6 jaar. Daarnaast organiseert Pretpiste ook workshops, verjaardagsfeestjes en voorstellingen.

In de lessen wordt aandacht besteed aan alle aspecten van het circus. Kinderen leren ballopen, eenwieleren, jongleren, trapeze. En in voorbereiding op optredens komt de theatrale kant van het circus aanbod.

Om goed mee te kunnen doen in de lessen is het belangrijk dat kinderen elke week komen. Vaak worden bepaalde technieken een paar weken herhaald en verder geoefend met wat de weken ervoor al is behandeld. De gevorderde artiesten oefenen zelfstandiger, met meer materialen en doen moeilijker trucs. Vaste bezoekers staan versteld van hetgeen zij steeds weer hebben bijgeleerd. Kinderen in deze groep zijn actief en inmiddels zo ervaren dat ze soms zelf hun truuks en nummers bedenken.

De gevorderde artiesten kunnen enkele malen per jaar uitgenodigd worden voor een optreden op lokatie. Onze motto is daarbij: voor en door kinderen (waarbij de oudere jeugd in verzorgingscentra ook wordt gerekend.) De vakanties worden vaak gebruikt om een keer extra te trainen.

Op bezoek bij het echte circus

Pretpiste ging in april 2014 op bezoek bij het Magic Circus. In aanloop van het bezoek bracht een groepje pretpistekinderen alvast met RTVNH een bezoekje aan de tent en liet heel Noord Holland meegenieten van wat er ging komen. Een van de kinderen mocht zelfs meerijden op de schouder van Tobit van Vliet. Bekijk het 26 minuten durende filmpje

Op de dag zelf kregen de kinderen een cursus ballonnenvouwen van Rian, en een goochelcursus van Clown Jofri. Alle kinderen wisten zeker dat ze nu de truc van Jofri zouden snappen in de voorstelling, maar dat bleek tegen te vallen. Hoe doet ie dat toch?

En omdat het leuk is en leerzaam, bezoekt Pretpiste voorstellingen van andere jeugdcircussen. Daarnaast gaan de acrobaten in het Pinksterweekend naar het landelijk georganiseerde acrobatiekfestival.

Website