Binnenland
30 januari 2024

Première ‘HEBBES’ van WIRWAR Producties

Op zondag 4 februari om 15.00 uur gaat de nieuwe voorstelling HEBBES van WIRWAR Producties en muziektheatercollectief Frisse Oren in De Schuur in Haarlem in première. Daarna volgt een landelijke tournee tot en met 1 mei 2024.

Het is voor het eerst dat de twee gezelschappen met elkaar samenwerken. Het resultaat is een unieke, acrobatische muziekvoorstelling, geschikt voor de hele familie. HEBBES is een woordeloze voorstelling en is daarmee toegankelijk voor alle jonge kinderen, ouders en grootouders, van welke culturele achtergrond dan ook.

Over de voorstelling

Ken je dat? Dat je iets kwijt bent en niet weet waar je het hebt gelaten? En heb je ook weleens het gevoel dat je iets kwijt bent, maar je weet niet wát? Dat het leek alsof je iets beet had, alsof je het vast kon houden, maar dat het toch door je vingers is geglipt?

HEBBES is woordeloos, uniek en spectaculair bewegingstheater voor iedereen vanaf 4 jaar. Twee acrobaten van circustheatergezelschap WIRWAR Producties en twee musici van muziektheatercollectief Frisse Oren slaan de handen ineen voor deze acrobatische muziekvoorstelling. Over de zekerheid van vasthouden en het avontuur van loslaten.

Over de makers: WIRWAR Producties en Frisse Oren

WIRWAR Producties en Frisse Oren richten zich beiden op het jonge theaterpubliek en hun ouders. WIRWAR producties houdt zich met name bezig met circus, dans en bewegingstheater, terwijl Frisse Oren live en speciaal voor de voorstelling gecomponeerde muziek ten tonele brengt. De voorstellingen van WIRWAR worden meestal begeleid door een soundtrack, die van tevoren opgenomen en vastgelegd is. Het is nu voor het eerst dat er live muziek gespeeld wordt bij de circusacts. De muzikanten van Frisse Oren bleven tot nu toe altijd met hun voeten op de grond, terwijl ze al bewegend muziek maken. Dat zal in HEBBES wel anders zijn, want ook zij worden meegenomen in de acrobatische choreografie.

In 2018 richtte Laura van Hal (na meerdere losse voorstellingen) haar eigen theatergezelschap WIRWAR Producties op: acrobatiek gericht op jong publiek. Na successen met voorstellingen als WIRWAR, BONJE (een voorstelling over ruziemaken en het ook weer goedmaken) en HOKJE (rebels circustheater over gender (on)gelijkheid en (on)zichtbare hokjes) gaat zij nu de samenwerking aan met Frisse Oren. De voorstellingen van WIRWAR zijn voor jong en oud, vol risico, dynamiek en humor. WIRWAR combineert circus met dans en bewegingstheater en geeft diepere betekenis aan de spectaculaire acrobatische toeren.

De voorstellingen van muziektheatercollectief Frisse Oren zijn een unieke mix van niet alledaagse muziekinstrumenten, spel, decor en speciaal voor de voorstellingen gecomponeerde muziek. Ze prikkelen de verbeelding en de verwondering bij jonge kinderen en staan garant voor een wonderlijke, verrassende ervaring – zowel voor de kinderen als voor hun (groot) ouders).

HEBBES is te zien in theaters in het hele land van 26 januari tot en met 1 mei 2024. Voor meer informatie en de speellijst bezoek je deze website.