Duitsland, Keulen – Het Circustheater Roncalli wordt, net als de hele culturele en evenementenbranche, zwaar getroffen door de Corona-pandemie en heeft al een jaar geen voorstellingen kunnen geven. Het is nog niet duidelijk wanneer het legendarische bedrijf van oprichter en directeur Bernhard Paul weer kan toeren. “Het is heel jammer dat we ons 45-jarig jubileum voorlopig niet samen met ons publiek kunnen vieren zoals gepland”, zegt Paul. “Maar we bedachten iets heel bijzonders over hoe we een beetje Roncalli-fascinatie bij mensen thuis kunnen brengen,” vervolgde Hij.

Samen met de traditionele fabrikant Piasten heeft Roncalli een eigen circus bonbon ontwikkeld. Deze bonbons zijn vanaf nu beschikbaar in de circus-typische smaken “Popcorn” en “gerbrande amandelen” De unieke vorm van de praline maakt indruk en doet denken aan Roncalli’s handelsmerk – de heteluchtballon.

circus bonbon

Net als bij zijn programma’s heeft Bernhard Paul samen zijn team ook gezorgd voor een vakkundige mix van plezier en innovatie  bij deze bonbon. Om het steeds groter wordende verpakkingsafval tegen te gaan, lanceren Roncalli en Piasten de eerste volledig plasticvrije chocoladeverpakking op de markt.  “Het is de eerste praline, die volledig afziet van kunststoffen / plastic in verpakkingen en volledig kan worden toegevoegd aan het oud papier,” zegt Joel-Florian Beck, Managing Directorvan Piasten GmbH, merklicentieadviseur van Circus Roncalli GmbH.

Er worden verschillende innovaties tegelijkertijd toegepast. Meerdere lagen papier-gebruik in plaats van de gebruikelijke plastic folie. Zelfklevende etiketten gemaakt van graspapier in plaats van plastic. Daarnaast beloven de chocolaatjes duurzaam en eerlijk genieten met 100% Fairtrade cacao, uitsluitend natuurlijke ingrediënten en met gerecycled papier in de doos. De fantasierijke en kleurrijk vormgegeven verpakking is ook een optisch hoogtepunt op elke tafel.

“Genieten met een zuiver geweten” was vooral belangrijk voor Bernhard Paul bij de ontwikkeling van de eerste circusbonbon in plasticvrije verpakkingen. Eerlijk genieten, verbeeldingskracht, innovatie en duurzaamheid zijn in de eerste praline van Roncalli’s wereld van plezier. Snacken zonder een slecht geweten – een genot voor het hele gezin.

Circustheater Roncalli

Het Circustheater Roncalli werd bekroond als finalist van de Duitse Duurzaamheidsprijs 2021 en staat voor uniek en poëtisch entertainment met artiesten, clowns en nostalgische auto’s. De shows worden op een innovatieve manier opgevoerd met moderne podium-, licht- en holografietechnologie en inspireren al 45 jaar miljoenen kijkers. Daarnaast organiseert het entertainmentbedrijf met zijn 200 medewerkers tal van evenementen voor bedrijven, maakt het gastoptredens op cruiseschepen, organiseert het speciale shows zoals de Höhner Rockin’ Roncalli Show en organiseert het al meer dan 20 jaar de historische kerstmarkt in Hamburg voor het stadhuis. Naast het circus is ook Roncalli’s Apollo Varieté Theater in Düsseldorf eigendom. Het Roncalli Grand Café in Hamburg vervolledigt de portefeuille van Bernhard Paul.


Bol.comBol.com AlgemeenBol.com Algemeen