Aken (D) -Dit weekend schreef een bezoeker na zijn bezoek aan een Belgisch circus “Geringe opkomst helaas door het weer”…

Is Circus -Theater Roncalli dan de uitzondering op de bekende regel of zijn er andere factoren die mede het succes bepalen. Ook in Aken was het mooi en warm weer en toch waren alle voorstellingen dit weekend druk bezocht.

Op 2e paasdag stond er zelfs om 09.30 uur de bekende ‘schlange’ voor de “TAG DER OFFENEN TÜR”

Alleen vanochtend hadden alle grote en kleine bezoekers uit Aken en omgeving de kans om te zien en te ervaren wat normaal verborgen is voor het publiek van Roncalli. Zo kon men een kijkje nemen in de garderobe wagen van de Roncalli clowns,

de enige en kleinste kleermakerij van Europa op vier wielen bezoeken en de artiesten in de manege tijdens de repetities bekijken, waarbij ook licht- en geluidstechnologie werden uitgelegd.

Enkele bezoekers werden in de manege uitgenodigd en mochten, tot groot enthousiasme van het publiek, hun eerste ervaringen als artiest opdoen en op interactieve wijze meedoen met de Roncalli sterren, die een paar geheimen en trucs van hun act onthulden en vragen beantwoorden van het publiek.

Natuurlijk waren de clowns er ook, werd er volop in de pauze geschminkt, zorgden de topmuzikanten van het orkest en de goed verzorgde restauratie voor de gebruikelijke Roncalli sfeer.

Kortom een prima promotie en investering; immers wie de jeugd heeft, heeft de toekomst…