Dierenactivistenorganisatie Peta is boos op de Paus. Peta is er namelijk achter gekomen dat de Paus, ieder jaar, net zoals al zijn voorgangers, circusartiesten ontvangt, zegent, mooie dingen doet met circus. Dit jaar werden 2000 daklozen, zieligen en nooddruftigen getrakteerd op een circusvoorstelling van Cirque Medrano, een circus dat erom bekend staat met veel dieren te werken. Peta maakt zich nog steeds kwaad om de verkeerde dingen, want dieren in het circus hebben het prima. 

 
 2.100 leden van arme gezinnen, alleenstaanden, daklozen, gevangenen en vluchtelingen woonden donderdagmiddag op uitnodiging van paus Franciscus een circusvoorstelling bij in Rome. De pauselijke aalmoezenier Konrad Krajewski heeft hen uitgenodigd naar het Medranocircus voor een show met acrobaten, clowns, trapezewerkers, dierentrainers en slangenmensen. De aanwezigen krijgen een lunchpakket en na de voorstelling kunnen ze, als ze dat wensen, een gratis medisch onderzoek ondergaan.

De idee voor deze circusvoorstelling van de solidariteit is afkomstig van Brian Casartelli, de jongste telg van een Italiaanse familie die zeven generaties geleden met het Medranocircus van start ging. Wij leggen ons hele hart in al onze voorstellingen om onze vreugde en passie te delen. Het wordt een mooie dag en een prachtige voorstelling ter ere van de vele mensen in moeilijkheden. Casartelli voegt er nog aan toe dat zijn circus al langer een deel van de opbrengst van de voorstellingen op donderdag aan projecten voor de meest behoeftigen schenkt. Op 23 december vond in het circus een Gala van de Solidariteit plaats. De opbrengst ervan is bestemd voor liefdadigheidswerken van de paus.

NapPas

Het solidariteitsinitiatief sluit aan bij het Grote Gala van het Hart van 2015 met tal van persoonlijkheden uit de entertainmentwereld. De opbrengst van de avond werd toen aan het Bambino Gesù kinderziekenhuis geschonken.

Bron: Zenit/VaticanNews

Commentaar via Facebook
1814 totaal aantal bezoekers 3 bezoekers vandaag