9 juni 2020

Pedagogische opleiding in circuskunsten

België, Brussel – L’École de Cirque de Bruxelles biedt specifieke opleidingen aan voor pedagogen en liefhebbers van circuskunsten. Een opleidingsprogramma van 1300 uur van september tot augustus, waarin praktijk en theorie worden gecombineerd met individueel en collectief artistiek en pedagogisch werk.

Het programma omvat:

  • Technische opleiding (600 uur). Acrobatiek (dynamische, statische en acrobatische houdingen), jongleren en diabolo, Trapeze en tissu-luchtakrobatiek balans (kabel, bal, stelten, rola-bola, eenwieler,), performance, dans, beweging en ritme, muzikaal bewustzijn, games en creatief onderzoek.
  • Theoretische opleiding (110 uur). Methodologie en didactiek, techniek voor groepsanimatie en creativiteit.
  • Autonomie (150 uur). Autonome training en voorbereidend werk.
  • Stages (170 uur). De technische, methodologische en didactische noties van training in praktijk brengen tijdens de activiteiten georganiseerd door de Circusschool van Brussel.
  • Seminaries (30 uur). Punctuele interventies op plaatsen nauw verbonden  met de Circuskunsten. (New-games, Véronica Sherbon bewegingsmethode, projectmanagement, diversiteit in een groep, samenwerkend met…, …)

L’École de Cirque de Bruxelles

L’École de Cirque de Bruxelles, al 40 jaar een educatieve maatstaf in Europa.  Sinds haar oprichting in 1981, gebruikt de Circusschool van Brussel de circuskunsten als een tool voor persoonlijke ontwikkeling door lichamelijke activiteiten, expressie en creativiteit, games en entertainment.

Gegarandeerde werkgelegenheid:   360 studenten uit heel Europa zijn opgeleid in de circuskunsten. 87% van hen werkt in de circuskunstensector en 43% heeft een eigen project opgezet.

Klik op de onderstaande afbeelding voor een PDF van de Brochure