Tekst en foto’s: Martijn Hendrikx

België – In Merksplas zag een nieuwe Belgische circusonderneming het levenslicht. Patatje en Charlie’s Comedycircus is een circus van Robert Korritnig en Charlie Pauwels. Deze twee jonge gasten dromen naar eigen zeggen al sinds hun 6e levensjaar van een eigen circus, tijdens de coronaperiode hebben ze ideeën uitgewerkt, veel gewerkt bij de boer om de start van het eigen circus te financieren.

Een fraaie façadewagen met kassa heet de mensen uitnodigend welkom waarna ze doorlopen naar de rood/wit gestreepte circustent. Deze tent is van de vader van Charlie, die ook met het circus meereist. Binnen neemt men plaats op één van de 100 stoelen, meer mensen mogen op het moment in verband met de afstandsregels niet plaats nemen. De artiesteningang is werkelijk een plaatje met een prachtige boog met rood stof afgewerkt en diverse moving-heads erbij.

Patatje (Robert) en Charlie zijn de rode draad in het gehele programma en dat ze veelzijdig zijn is een feit. Het programma start met een komisch trapezenummer door Patatje waarbij het hoogtepunt de loopings zijn waar hij rakelings langs het tentzeil raast. Gevolgd wordt het programma door de enige dame in het programma, miss Jenny. Zij presenteert een Twirl-act in combinatie met jongleren. In het tweede gedeelte zien we haar ook nog terug op de slappe draad, een uniek nummer wat je niet vaak meer ziet. Samen met Charlie zien we Patatje in diverse komische reprises waarbij Mister Moustache (Charles Pauwels) de twee jonge heren soms tot de orde moet roepen. Hierbij presenteren ze onder meer de ballon het pistool, een nummer met live zang en een moderne boks-entree. Ook solo zijn ze ieder nog terug te zien waarbij patatje met zijn handstandnummer op stoelen en rola rola zich vooral als acrobaat bewijst. Charlie zien we met een draaiende bordjes-act en zijn bekende diabolonummer. Alsof er nog niet genoeg clownerie is wordt dit duo ook nog bijgestaan door clown Yotzo, die de heren soms assisteert maar ook een eigen reprise presenteert. Met ruim 90 minuten show staat de basis van een kwalitatief circusprogramma met veel tempo en afwisseling wat volgens de beide heren de komende maanden verder uitgewerkt wordt.

Meer weten, bezoek de Facebookpagina van het Circus