Een 32 jarige verdachte is aangehouden nadat hij enkele duizenden euro’s aan contanten had geroofd uit de circuskassa van het Duitse Flic Flac. De man klopte brutaalweg aan bij de kassawagen waarop werd opengedaan, niet ongebruikelijk om dat tijdstip, op het afgesloten circusterrein. Binnen een paar seconden griste hij de enveloppen met geld weg. Gelukkig konden omstanders, bezoekers van de kerstmarkt snel ingrijpen. Ook was er supersnel politie op de plek aanwezig, waardoor de dader gearresteerd kon worden.

De manager van het circus, Martin Krockauer kon het niet geloven. Het gebeurde allemaal zo snel. Toen hij zich realiseerde dat hij werd beroofd zette hij meteen de achtervolging in. Midden op de kerstmarkt kreeg hij de dader te pakken en hield hem stevig vast. Er ontstond een kleine vechtpartij en de dief ontsnapte. Vijf bezoekers van de kerstmarkt kwamen op dat moment in actie en gingen hem achterna. Allemaal niet ongevaarlijk omdat de verdachte ook in het bezit was van een mes. Het geld is allemaal teruggevonden. “Als ik het geweten had van dat mes, was ik niet achter hem aangegaan”, zo reageerde de geschrokken manager.
Circus Flic Flac heeft naar aanleiding van deze beroving maatregelen genomen, voortaan kan alleen nog maar met pin worden betaald bij de circuskassa.
Donderdag is de premiere van Circus Flic Flac in Kassel.