26 december 2022

Original Aachener Weihnachtscircus in sprookjessfeer

Een bezoek aan het Weihnachtscircus Aachen brengt je in een sprookjessfeer waar de verbazing en verwondering in de overtreffende trap op je in werkt. Een programma wat klinkt als een klok in een wel héél mooie (sprookjes)verpakking.

Tekst en foto’s Fred Niesssen

Met kerstmis zullen de wensen in vervulling gaan en sprookjes waarheid worden! Dat is het uitgangspunt van de programmamakers. De Italiaanse Alexandra Saabel heeft de hoofdrol in deze magische sprookjes wereld als illusionist, zij presenteert een persiflage op Alice in Wonderland onder de naam “Alles Im Wunderland”.
Prachtige kostuums komen voorbij en gekke situaties zoals de jonglerende konijn ( Ilja Smislov) die uit een grote hoed tevoorschijn komt en met stuiterballen jongleert.  Voor de pauze wordt voornamelijk het sprookjesverhaal uitgewerkt, veel oog voor detail en sfeer. Na de pauze zien we de  topnummers en de kerstsfeer wordt tussendoor aangezet door het ballet en “The Voice of Germany” Lisette Whitter die met haar warme stem zeer gevoelige kerstsongs ten gehore brengt. Na het sprookjes intro neemt clown Bilby het publiek tot zich met en smijt een immens grote opblaasbare zak het publiek in.

Het luchtnummer in het net wordt op bijzondere wijze gepresenteerd. Adèle Fame hangt in de lucht en een lange doorzichtige gordijn rond om haar heen maakt het mysterieus. Als het gordijn wegvalt  laat ze zich vrij in het net in een Spagaat vallen. Ook aan de Strapaten laat ze indrukwekkende luchtacrobatiek zien. Het sprookje wordt wat kracht bijgezet door de zeepbellen kunstenaar Hammou Bensalah die zeepbellen blaast van ongekende grootte. De Saabel familie zorgt voor winterse taferelen met hun vier sneeuwwitte Siberische Samojeden honden en vier Husky’s. Mooie rekwisieten gewillige honden en een leuke presentatie. Milena en Christopher het jonge paar werkt nu vijf jaar samen aan de Trapeze met luchtacrobatiek een top nummer !

Het tweede deel van het programma wordt vervolgd met spektakel van The Astronauts, een combinatie van het rad des doods  en het strakke draad met zeer waaghalzige stunts van een drietal astronauten onder leiding van Laszlo Simet. Antipodisten Jennifer verschijnt in bonte kleuren met haar mobile Candy Shop. Haar Candy shop (handkar) zit vol met ballen en matjes die ze gebruikt bij haar antipode. In een schitterende solo performance boven een boot vertoont Kelly haar lichaamsbeheersing met gecompliceerde balanceer kunst.

Clown Bilby kruipt letterlijk en figuurlijk in de rol van een kleine auto, maar weet ook een deel van het  publiek  bereid te krijgen om een orkest te samen te stellen. Hand op hand acrobatiek leveren de vier Oekraïners onder de naam Space Elements. Met hun atletische kunsten en een uitgekiende chorografie weet dit finale nummer heel wat applaus binnen te halen.  Tijdens de finale nemen de artiesten afscheid van het publiek en zet Li sette Whitter voor de laatste keer in met enkele Christmas songs.

Weihnachts Circus Aken biedt naast sfeer een topkwaliteit programma!

www.weihnachtscircus-aachen.eu