14 april 2017

Organisaties vieren Wereldcircusdag

Hoewel bij weinig circussen in Nederland aandacht wordt besteed aan Wereldcircusdag, zijn er een aantal initiatiefnemers die de gelegenheid pakken om hun activiteiten onder de aandacht te brengen.

Zo is er in Amsterdam in het Westerpark (zie hoofdfoto) een ode aan de Wildernis onder
The Wheeping Elephant, georganiseerd door Corpus Acrobatics. De voorstelling is openbaar

http://www.parool.nl/…/in-het-westerpark-staat-een-ode-aan…/
http://www.westergasfabriek.nl/17872/

In Geleen weten ze wat feestvieren is. Zeker omdat circusvriend Nico Wierts hier in de buurt woont. Samen met het centrummanagement van Geleen wordt een daverend evenement neergezet.

Openluchtcircus voor kinderen met kameel rijden, paard, ballonnenclowns, jongleurs, schmink, miniatuurcircus Sarrasani, van 12 – 16 uur.

Arlette Hanson van Wintercircus Arlette Hanson zal op Wereldcircusdag een tipje van de sluier oplichten over haar nieuwe wintercircusprogramma. We zijn benieuwd.

De redactie van Circusweb informeerde bij een aantal circussen in Nederland of er weer Wereldcircusdag werd gevierd:  Maurice Veldkamp: “Het Magic Circus heeft eigenlijk iedere dag Wereldcircusdag. We hebben een mooi sociaal beleid (in Amsterdam weer de Stadspas waardoor men voor slechts één Euro een voorstelling kan bijwonen), terrein en tent staan bijna altijd voor iedereen open en  we zijn gewoon live en online aanspreekbaar voor iedereen die een vraag wil stellen. We zijn kortom iedere dag toegankelijker dan welk circus dan ook!”

Alex Sijm heeft het te druk, met de Paasdagen heeft hij uitkopen en moet dit jaar helaas de viering van Wereldcircusdag voorbij laten gaan. Wel een mooi gegeven natuurlijk, die uitkopen. Circus Sijm oogst steeds meer succes.

Renz International heeft sinds zojuist een vermelding op de Facebook pagina. Dus dat betekent dat er aandacht wordt besteed aan Wereldcircusdag.