Goed nieuws voor de makers van de film OPEN UP TO VARIETY ze worden niet alleen uitgezonden digitaal bij het songfestival maar ook : Zaterdagavond 17 mei bij TV Rijnmond. 

Vandaag in de spotlight: David Severins

Uit Nederland komt David Severins, die zijn jongleerkunsten laat zien in de dome van het oude Tropicana op het nummer Shangri La van Gerard Joling, de inzending van Nederland in 1988. David Severins wordt hier geassisteerd door Soesja Pijlman.

Het is slechts één van de spectaculaire acts die te zien is in de nog uit te komen korte film “Variété Rosé – The Eurovision Edition”. Nog vijf andere artiesten laten hun kunsten zien op historische plekken in Rotterdam. De film is onderdeel van Het Stadsprogramma Host City Rotterdam, Eurovision Song Contest 2021.

David Severins wordt hier geassisteerd door Soesja Pijlman.

OPEN UP to Variety; zes artiesten en één host

In deze korte film neemt de flamboyante Variety MC Vanderwal je vanaf de toren van de Laurenskerk mee langs iconische plekken in Rotterdam, de thuishaven van het Eurovisie Songfestival 2021. Op die plekken vertonen zes internationale variétéartiesten hun waanzinnige skills. Ze laten zich hiervoor inspireren door een bekende of vergeten Songfestivalinzending uit hun thuisland.

Uit Australië komt Erin Skye, die haar handstandact zal vertonen op de hoogste uitkijktoren van Nederland. Namelijk het platform van de Euromast, op Zero Gravity gezongen door Kate Miller-Heidke, de inzending van Australië tijdens het Eurovision van 2019. Uit Nederland komt David Severins, die zijn jongleerkunsten laat zien in de dome van het oude Tropicana op het nummer Shangri La van Gerard Joling, de inzending van Nederland in 1988. Lisa Chudalla uit Duitsland zal een vurige vonkenregen trotseren in de hal van de voormalige RDM Loods op Heijplaat als zij zwaarden slikt tijdens Feuer. Dit nummer werd in 1978 gezongen door Ireen Sheer en was toen de inzending van Duitsland. Leerlingen van het Techniek College Rotterdam zorgen voor het vuurwerk. Charlie Hession uit Engeland koos Love Will Set You Free, de Engelse inzending van 2012, gezongen door Engelbert Humperdinck. In de Burgerzaal van het Rotterdamse Stadhuis komt acrobaat Manon Verplancke uit België collega-acrobaat Yahel Retter uit Israël tegen. Zij sluiten de film af met een duo-acrobatiekact op de inzending van Israel uit 2013. Het nummer Rak Bishvilo van de zangeres Moran Mazor.

Omdenken

Eigenlijk zou de film als voorstelling te zien zijn tijdens het Songfestival. Dat is helaas niet mogelijk maar dankzij financiële steun vanuit het Stadsprogramma is het wel mogelijk om alles op te nemen en via diverse kanalen bij de kijkers te krijgen, en dus zijn het drukke dagen op het kantoor van de twee Rotterdamse makers. Dave van der Wal en David Severins creëren al sinds 2017 hun eigen theaterproducties onder de vlag van hun stichting Variété Nederland en nu kunnen ze aan hun cv ook een echte variétéfilm toevoegen.

Vanaf 14 mei zal de film online te zien zijn via het eigen kanaal van Open Up To Rotterdam en dus ook Zaterdagavond 17 mei bij TV Rijnmond. 

www.varietenederland.nl

Ticketmaster